Whiskys panna cotta Valentin-napra Szombati Zsolttól, a The Famous Grouse whisky hazai márkanagykövetétől.

 

FAMOUSCOTTA

Hozzávalók a panna cottához:
1,5 dl tej,
1 vaníliarúd,
3 teáskanálnyi cukor,
1 narancs héja,
0,5 l tejszín,
7 g zselatin,
4 cl The Famous Grouse.

Hozzávalók a szószhoz:
erdei gyümölcsmix,
3 cl The Famous Grouse Smoky Black,
4 db eper.

Elkészítése:
Az eredeti panna cottához hasonlóan keverjük össze egy lábosban a tejszínt, a tejet, a cukrot, egy narancs lereszelt héját és egy vaníliarúd belsejét. Forrás előtt hozzáadjuk a zselatint, és addig keverjük, míg el nem olvad. Forrást követően pedig 4 cl whiskyvel ízesítjük. Tálkákba porciózva néhány órát hűlni hagyjuk. A megfőzött, átpasszírozott erdei gyümölcsmix és a füstös aromájú Smoky Black keverékéből készített szósszal, valamint felkockázott eperrel tálaljuk. 

Sajtóanyag alapján szerkesztette: Farkas Krisztián

Ha tetszett a poszt, akkor csatlakozz a Koktél Bloghoz a Facebookon és az Instagramon!