Nemrég tartotta meg hazai debütáló estjét a prémium whiskymárka, a Naked Grouse. A Macallan, Highland Park és Glenrothes malátawhiskyk házasításából születő ital kereskedelmi szakértője és márkamenedzser asszisztense interaktív workshopokat tartott a szakmai érdeklődőknek, a Naked Grouse koktélverseny döntőjében pedig négy bartender mutatta be saját alkotásait. 

naked grouse whisk(e)y receptúra kocsis tamás scotch whisky balmoral

 

Tiszta házasítás, tiszta hordó, tiszta üveg - a természetesség és a könnyedség a hívószava a díjnyertes párlatok elegyéből született márkának. A házasítást követően további hat hónapig első töltésű oloroso sherry hordóban érlelt Naked Grouse bársonyos ízvilágában a feketecseresznye, a kakaó és a tölgy aromája keveredik édes, boros jegyekkel, valamint a szilva és leheletnyi fahéj ízével. „Nem öltöztetjük színes csomagolásba, hagyjuk, hogy a gazdag és gyümölcsös whisky maga tündököljön az üvegen keresztül” – osztotta meg az est vendégeivel a letisztult palackozás titkát Nadia Fraser, az ital globális márkamenedzser asszisztense. „A kiváló minőséget a lepárlómester biztosítja, aki minden egyes hordó tökéletes összetételét személyesen ellenőrzi."

naked grouse whisk(e)y receptúra kocsis tamás scotch whisky balmoral

„A Naked-életérzés középpontjában az egyéniség áll, és az a felszabadító érzés, hogy merjünk önmagunk lenni azok körében, akik megértenek és elfogadnak bennünket” – magyarázta Andy Gemmell, a márka kereskedelmi tanácsadója. „Ezeknek az önazonos pillanatoknak méltó társa a Naked Grouse, az ital, amire az a szabály vonatkozik, hogy nincs szabály! Kínáljuk és igyuk, ahogyan és amivel csak szeretnénk!”  Az Old Fashioned és Whisky Sour koktélok megkóstolását követően a vendégek interaktív workshopok keretében tehették próbára érzékeiket és ízlelhették meg a keverés művészetét. 

naked grouse whisk(e)y receptúra kocsis tamás scotch whisky balmoral

A Naked Grouse koktélverseny döntőjében négy bartender mutatta be a zsűrinek és a közönségnek az ital inspirálta koktélkreációját. A legkreatívabb alkotás díját Kocsis Tamás, a Hotsy Totsy Budapest bartendere érdemelte ki Balmoral elnevezésű koktéljával, amelyet a brit királyi család nyári birtoka és az angol teadélutánok, valamint a kerti sütögetések hangulata ihlettek. 

naked grouse whisk(e)y receptúra kocsis tamás scotch whisky balmoral

BALMORAL

Összetevők:
50 ml Naked Grouse blended malt whisky,
20 ml málnaecet,
20 ml roses lime cordial,
 15 ml lapsang shocung tea szirup,
 folyékony füst,
 füstös pörkölt szezámmagolaj,
whisky stone.

Pohár: coupette.

Elkészítése: throwing.

Dísz: ehető virág.

Sajtóanyag alapján szerkesztette: Farkas Krisztián @ Koktél Blog

Ha tetszett a poszt, akkor csatlakozz a Koktél Bloghoz a Facebookon és az Instagramon!