Igaz, hogy az idei Gourmet Fesztiválon a hal- és a vadételeké lesz a főszerep, de a Kreinbacher Birtoknak köszönhetően a borokból és pezsgőkből, a Blue Fox The Bar révén pedig a koktélokból sem lesz hiány.
A Kreinbacher egyrészt nagy somlói visszatérőkkel készül, hiszen borászuk, Várszegi György szerint a terroir az idő évjáratok boraiban még kifejezőbb, ezért ritkaságokat, közel tíz éves fehérborokat is felvonultatnak. Másrészt a Birtok legjobb pezsgője, a Prestige Brut 2011 Magnum most először kóstolható fesztiválon (ráadásul az Arany Kaviár tápióka ropogósával és a mangóval kínált kaviárjával együtt is kipróbálható). Harmadrészt pedig a Nagy-Somlói, a Furmint és az Öreg Tőkék Bora is érkezik a 2013-as évjárattal, míg a Rozéból természetesen a legfrissebb, 2015-ös évjáratot lehet megkóstolni. Mindezek mellett a Kreinbacher standjánál összesen tízféle champagne-t is poharaznak majd a Piper-Heidsiecktől, a Charles Heidsiecktől, a Pol Rogertől és Paul Barától.
A Kreinbacher Extra Dry tradicionális pezsgő is kóstolható lesz a Gourmet Fesztiválon (Fotó: Kreinbbacher)
Idén először mutatkozik be a Gourmet Fesztiválon a Blue Fox The Bar és Felhősi Attila head bartender vezetésével mindjárt kétfajta, külön az alkalomra megálmodott koktéllal készülnek. A hűvös fenyőerdőket idéző Taste of the Pine Foresthez fenyőtüskelikőrt, eukaliptusz- és cédrusszirupot, valamint barna rumot használnak, az elektromosság ihlette és villanykörte alakú pohárban szervírozott Taste of Electrichez pedig parazsázsával infuzált furmintot, vodkát, grapefruitot és napraforgómézet adnak.
Taste of the Pine Forest (Fotó: Blue Fox The Bar)
Taste of the Electric (Fotó: Blue Fox the Bar)
OTP Bank Gourmet Fesztivál
2016. május 12. – 2016. május 15.
Budapest, Millenáris Park
Bővebb információk a rendezvény honlapján és a facebook eventben
Kreinbacher Birtok és Champagne Pop-Up a Gourmet Fesztiválon
Blue Fox The Bar a Gourmet Fesztiválon
Ha tetszett a poszt, akkor csatlakozz a Koktél Blog Facebook-oldalához!