2019 a megújulás éve: július végétől új, prémium külsővel jelennek meg a boltok polcain a 260 éves szakértelemre visszatekintő Cinzano vermutok. Míg alkoholtartalmuk enyhén nő, ízük és karakterük nem változik, csomagolásuk alapján viszont – a kupakoknak és a színkódoknak köszönhetően – könnyebben felismerhetők lesznek.

cinzano receptúra

 

A Cinzano Vermouth megújulásával a tradíció és a márkában rejlő megbízható minőség előtt tiszteleg: a több mint 260 éves múltra az új üvegek alján büszkén domborodó, 3D hatású alapítási évszám – 1757 – hívja fel a figyelmet. A világhírű torinói vermut receptúrája és karaktere alapvetően megmarad, csupán az ízélmény lesz még erőteljesebb. Az italok alkoholtartalma ugyanis a korábbi 14,4 százalékról a Cinzano Vermouth Bianco és Rosso esetében 15 százalékra, az Extra Dry esetében pedig 18 százalékra emelkedik.

Ahogy a recept, úgy az üveg is hű marad a történelmi designhoz, ám a kupakok és a kartondobozok a színükkel is jelezni fogják, melyik Cinzano ízváltozatot rejtik: a Bianco a kék, a Rosso a vörös, az Extra Dry pedig a zöld színéről lesz felismerhető. Az üvegeken elhelyezett nagyobb logó segít az otthoni fogyasztási alkalmakra is kiváló italok gyors felismerhetőségében, míg a hátoldalán található címke a korábbiaknál bővebb tájékoztatást nyújt a történeti háttérről, az egyes termékekről és fogyasztásuk módjáról.

A vermutok napjainkban – növekvő tendenciájuknak megfelelően – világszerte megújulnak és reneszánszukat élik, amit jól mutat, hogy az elmúlt négy évben 26 százalékkal emelkedtek az eladásaik (Forrás: International Wine and Spirit Report). A Cinzano Vermouth most az értékteremtés, a minőség és a siker eddigi receptjét megtartva, a fiatal felnőttek fogyasztási szokásaira tekintettel frissíti fel kínálatát.

A megújult, prémium kategóriás vermutok július végétől elérhetők a boltokban.

A vermut több fogyasztási alkalomhoz is remekül illeszkedik és számtalan módon fogyasztható: egyszerűen egy kis szódával keverve vagy koktélok alapanyagaként.

cinzano receptúra

CINZANO VERMOUTH BIANCO

Vermouth & Szóda
6 cl Cinzano Vermouth Bianco
Egy kis szóda, egy szelet citrom, olivabogyók

Vermouth jéggel
6 cl Cinzano Vermouth Bianco
Egy szelet citrom, cukorkrusztás pohár

cinzano receptúra

CINZANO VERMOUTH ROSSO

Vermouth & Szóda
6 cl Cinzano Vermouth Rosso
Egy kis szóda, egy szelet narancs, olívabogyók

Americano
3 cl Cinzano Vermouth Rosso
3 cl Campari, egy kis szóda
Egy szelet narancs, citromhéj

cinzano receptúra

CINZANO VERMOUTH EXTRA DRY

Vermouth & Szóda
6 cl Cinzano Vermouth Extra Dry
Egy kis szóda, egy szelet citrom, olívabogyók

Martini koktél
1 cl Cinzano Vermouth Extra Dry
6 cl gin, citromhéj vagy olívabogyók

Sajtóanyag alapján szerkesztette: Farkas Krisztián @ Koktél Blog