A csemege uborka leve mellett kígyóuborkával is feldobhatjuk italunkat, például egy szimpla Gin Tonicot is. Alapszeszként gyakorlatilag bármelyik márkát választhatjuk ízlésünktől és pénztárcánktól függően, de a legautentikusabb természetesen a többek között uborka esszenciát is tartalmazó Hendrick’s. Toniknak pedig ott az olcsóbban és könyebben beszerezhető Schweppes, illetve Kinley, vagy a kicsit drágábban, nehezebben elérhető Fentimans és Fever-Tree. Egyszerű és nagyszerű, ez a Cucumber Gin Tonic.

Fotó: Koktél Blog



ÖSSZETEVŐK:
1 rész gin
3 rész tonik
8 vékony szelet kígyóuborka

POHÁR:
Burgundi vörösboros.

ELKÉSZÍTÉS:
Dobjuk a vékonyra vágott uborkaszeleteket a pohárba, finoman nyomkodjuk meg törőfával (muddlerrel), tegyük tele koktéljéggel, majd töltsük hozzá a gint és a tonikot. Óvatosan, a szénsav tartósságára vigyázva keverjük meg bárkanállal.



Még több kevert italért csatlakozz a Koktél Blog Facebook-oldalához!