A meggyszezon végén illik méltó módon búcsúztatni ezt a remek gyümölcsöt, érdemes mondjuk egy frissítő limonádét készíteni, ha már úgyis ilyen rohadtul meleg van. Persze a hozzá illő fűszereket sem szabad elfelejteni.
Fotó: Koktél Blog
ÖSSZETEVŐK (2 főre):
kb. 30 dkg kimagozott meggy,
1 dl fahéjas-szegfűszeges-mézes szirup,
2 db citrom frissen facsart leve,
Szódafeltöltés.
ELKÉSZÍTÉSE:
A szirup elkészítéséhez lassú tűzön melegítsünk össze 2 dl vizet 2 rúd fahéjjal, 6 db szegfűszeggel és 2 evőkanálnyi mézzel, majd hagyjuk kihűlni. Ezt követően 1 dl mennyiségnyit töltsünk bele egy blenderbe, adjuk hozzá a kimagozott meggyet és csavarjuk bele 2 db citrom levét. Turmixoljuk össze, majd fele-fele arányban töltsük ki két koktéljéggel teli, 7 dl űrtartalmú befőttes üvegbe és húzzuk fel szódával. Óvatosan, a szénsav tartósságára ügyelve keverjük meg bárkanállal. Díszítsük fahéjrúddal és szervírozzuk szívószállal.
Ha tetszett a poszt, akkor csatlakozz a Koktél Bloghoz a Facebookon és az Instagramon!