Hiába itt a nyár kellős közepe, idén még nem is volt blogposzt limonádéról, szóval egy áfonyás-ribizlissel pótolom a hiányosságot.
Fotó: Koktél Blog
Összetevők:
10 db áfonya,
20 db ribizli,
1 db citrom frissen facsart leve,
1 bárkanálnyi cukor,
szóda vagy szénsavas ásványvíz,
koktéljég.
Pohár: long drinkes.
Elkészítése: az áfonya- és ribizliszemeket tegyük egy hosszúitalos pohárba, nyomkodjuk meg muddlerrel (törőfával), majd facsarjuk rá a citrom levét, adjuk hozzá a cukrot és bárkanállal keverjük össze. Tegyük tele a poharat koktéljéggel, húzzuk fel szódával vagy szénsavas ásványvízzel és óvatosan – a szénsav tartósságára ügyelve – keverjük meg. Opcionálisan díszíthetjük áfonya- és ribizliszemekkel.
Ha tetszett a poszt, akkor csatlakozz a Koktél Bloghoz a Facebookon és az Instagramon!