Az ezüstérmes Prestige Brut (facebook.com/kreinbacher.hu)
A három érem nem csak azért hatalmas elismerés a somlóiaknak, mert olyan szaktekintélyek értékelték a pezsgőket, mint Essi Avellan MW, Tom Stevenson és Tony Jordan (a tartalékos bíra a magyar champagne szakértő, Márkus György volt), hanem azért is, mert még egy éve sincs, hogy bemutatkoztak a piacon. A korai siker persze nem véletlen, az általam is nagyon kedvelt tradicionális tételeik készítésénél a Champagne Paul Bara pincemestere, Christian Forge is közreműködik és a Kreinbacher Birtok csapatával együtt mutatják meg Somló emblematikus szőlőfajtája, a furmint legszebb arcát. Ami külön kedves számomra, az a palackoknál alkalmazott Futur Classique Design, a Somlón őshonos hóvirággal és a stilizált huszárvágással.
Futur Classique Design (kreinbacher.hu)
Íme a Kreinbacher Birtok jelenleg forgalomban lévő pezsgői, köztük az ezüstérmes Brut Prestige és a bronzérmesek, a Brut Classic és az Extra Dry:
Brut Nature (100% furmint, érlelési idő: min. 22-30 hónap, dosage: 0 g/l)
Brut Prestige (100% furmint, érlelési idő: min. 24-30 hónap, dosage: 9 g/l)
Brut Classic (85% furmint és 15% chardonnay, érlelési idő: min. 22 hónap, dosage: 10 g/l)
Extra Dry (85% furmint és 15% chardonnay, érlelési idő: min. 18-22 hónap, dosage: 16 g/l)
A Kreinbacher Birtok. Modern környezet. (kreinbacher.hu)
A tavaszi VinCE Budapesten volt szerencsém lekóstolni a tavalyi CSWWC néhány aranyérmes tételét. Az eseményről szóló poszt itt olvasható.
Ha tetszett a poszt, akkor csatlakozz a Koktél Blog Facebook-oldalához!