Az infuzálással (vagyis áztatással) teljesen új karaktert lehet adni egy koktél alappárlatának és ezáltal magának a koktélnak is. Itt is van két remek ötlet a nyárra a Liquor.com-tól.
SÜLT ANANÁSSZAL INFUZÁLT MEZCAL
Összetevők:
36 cl mezcal,
12 db kb. 2,5 cm-es ananászkocka.
Elkészítés: melegítsük elő a sütőt 200 Celsius-fokra és egy teflon tepsiben süssük az ananászkockákat kb. egy órán keresztül (vagy amíg meg nem pirulnak). Tegyük a kihűlt ananászkockákat egy 0,5 literes befőttes üvegbe, töltsük hozzá a mezcalt, zárjuk le az üveget, majd rázzuk össze 30 másodpercig és hagyjuk szobahőmérsékleten állni 48 órát. Végül szűrjük át egy sajthálón keresztül. Három hónapig hűtőszekrényben tárolhatjuk.
CSÍPŐS-UBORKÁS GIN
Összetevők:
36 cl gin,
10 szelet uborka,
½ jalapeño (hosszában elvágva, magokat eltávolítva).
Elkészítés: tegyük az uborkát és a jalapeñót egy 0,5 literes befőttes üvegbe, töltsük hozzá a gint, zárjuk le az üveget, majd rázzuk össze 3 másodpercig és hagyjuk szobahőmérsékleten állni 12 órát (vagy amíg el nem éri a kívánt fűszerességet). Végül szűrjük át egy sajthálón keresztül. Két hétig hűtőszekrényben tárolhatjuk.
Fotók: liquor.com
Ha tetszett a poszt, akkor csatlakozz a Koktél Blog Facebook-oldalához!