A Foss Marai Olaszország egyik legmeghatározóbb borászataként kiemelt hangsúlyt fektet partneri kapcsolataira, cégfilozófiájuk alapja, hogy olyan vállalkozásokkal működnek együtt, akik velük azonos értékrendet képviselnek. Ezen gondolkodásmód mellett választotta a proseccojáról híres cég magyarországi partnerének és forgalmazójának a Winestore Kft-t.

foss marai pezsgő prosecco marinela vasilica ardelean wossala rozina

Az olasz szokásoknak megfelelően a Foss Marainak is gyönyörűek a palackjai

 

A családi vállalkozásként működő borászat napjainkban 2 millió palack proseccót és egyéb habzóbort forgalmaz éves szinten, ennek 80%-át Olaszországban, a többit főként Európában és Dél-Amerikában értékesíti. A termelésük felét adja a prosecco, a másik felét az egyéb habzóborok. A család korábban a borászat mellett főként dizájn termékek előállításával foglalkozott, farmereket gyártott a Diesel számára. A gyermekek - akik mára a Foss Marai vezetői lettek – a legjobb egyetemeken tanulták ki a borász szakma csínját-bínját, és ezt követően 1986-ban alapították meg az azóta világhírűvé vált Foss Marai márkát. Ám a dizánj továbbra is nagy szerepet kapott a cég életében, és ez nem csak a termékeik külső megjelenésében mutatkozik meg, ugyanis a Foss Marai minden olyan olaszországi rendezvény elengedhetetlen alkotóeleme, ahol az új trendek megjelennek, ahol a fókusz a formatervezésen van.

A Foss Marai egyik cégfilozófiája, hogy lassan, kis lépésekben haladjunk a kitűzött cél felé. Olyan partnerekkel alakítunk ki szorosabb partneri kapcsolatot, akik hasonlóan gondolkodnak, és azonos értékeket képviselnek, mint mi. Így találkoztunk a Winestore Kft. tulajdonosaival, akikkel az azonos gondolkodás mentén nagyon jól értjük egymást, és ugyanazon az úton haladunk. – mondja Marinela Vasilica Ardelean, a Foss Marai képviselője, aki a magyarországi piacot kiemelten fontosnak tartja, mely folyamatosan fejlődik, és ahol dinamikusan növekszik a Foss Marai prosecco-k eladása is. A tradícionális és nagyon jó minőségű gasztronómiának, valamint a kiváló boroknak köszönhető, hogy értékelni tudja a hazai közönség a Foss Marai termékeit. Az Olaszországban top 3-ba tartozó, a proseccók „Porschéjeként” emlegetett Foss Marai első alkalommal adta át hazánkban a megtisztelő Nagyköveti címet, melyet a Leroy cégcsoportba tartozó TG Italiano étterem nyert el, mint a borászat kiemelt partnere. Az átadóra egy kóstoló keretében került sor, ahol  Marinela Vasilica Ardelean és Wossala Rozina tolmácsolásában a következő tételekkel lehetett megismerkedni.

foss marai pezsgő prosecco marinela vasilica ardelean wossala rozina
Marinela Vasilica Ardelean és Wossala Rozina

STRADA DI GUIA 109 VALDOBBIADENE PROSECCO SUPERIORE D.O.C.G BRUT
Alkoholtartalom:11,5%
Savtartalom: 5-6 g/l
Maradékcukor: 9-10 g/l
Szőlőfajta: glera

GUIA PROSECCO SUPERIORE VALDOBBIADENE D.O.C.G. MILLESIMATO BRUT
Alkohol: 11%
Savtartalom: 6-6,5 g/l
Maradékcukor: 8-9 g/l
Szőlőfajta: glera

CUVÉE SURFINE BRUT
Alkohol: 11,5%
Savtartalom: 5,5-6 g/l
Maradékcukor: 9-10 g/l
Szőlőfajta: chardonnay, sauvignon blanc, glera

GRAND BRUT ROÖS
Alkohol: 11,5%
Savtartalom: 6 g/l
Maradékcukor: 5-7 g/l
Szőlőfajta: sagrantino, sangiovese, cabernet sauvignon

MARAI DE MARAI EXTRA DAY
Alkohol: 11,5%
Savtartalom: 6-6,5% g/l
Maradékcukor: 14-16 g/l
Szőlőfajta: glera, verdiso, biachetta, perera

Sajtóanyag alapján szerkesztette: Farkas Krisztián

Ha tetszett a poszt, akkor csatlakozz a Koktél Bloghoz a Facebookon és az Instagramon!