Számomra elsősorban a pezsgők terén hozott újdonságokat a 27. Budapest Borfesztivál, hiszen a Kreinbacher új összetételű roséval és premier előtti magnummal érkezett, de elindult az első magyar The Champagne Bar hálózat is.
Kreinbacher Rosé Brut
A somlói Kreinbacher Birtok a tavaly debütáló roséját idén a klasszikusabb vonal felé tolta el, határozott savakkal, nagyon szép piros bogyós gyümölcsökkel (csak semmi mű szamóca vagy ilyesmi), citrusokkal és krémes mousse-szal. Az összetétel pontos aránya a következő: 58% pinot noir, 37% chardonnay, 5% vörösbor (kékfrankos, pinot noir és syrah), tehát nem is kicsit nyúltak hozzá az első verzió arányaihoz és fajtáihoz (92% pinot noir, 5% furmint, 3% kékfrankos). A boltok polcaira majd csak októberben érkező 2015-ös brut classic magnum is kóstolható volt, ami most is nagyon odatette magát (magnum effekt rulez!).
Kreinbacher Brut Classic Magnum 2015 és Kreinbacher Brut Prestige 2013
Pol Roger Blanc de Blancs Brut 2009
Bemutatkozott a The Champagne Bar hálózat első fecskéje is, ahol az egyedülállóan sokféle champagne mellett egy új magyar pezsgőhöz is közelebb lehetett kerülni. A Brebis azzal lépett egy rendhagyót a tavaly év végi premierjét követően, hogy az ünnepekre felfüggesztették a terjesztését, ami mögött a hazai pezsgőfogyasztás kultúrájának alakítása áll, hiszen még mindig erre az időszakra tevődik a buborékivás jelentős része és sokan még mindig csak az ünnepek italaként tudnak a pezsgőre tekinteni. Az alakuló The Champagne Bar hálózat azzal járul hozzá a pezsgőkultúra fejlődéséhez, hogy a Brebis pezsgők mellett komoly champagneokat is elérhető áron, poharazva kínálnak.
Brebis Bland de Blancs Brut és Brebis Blanc de Noirs Rosé Brut
Soltész Szarkás Egri Chardonnay 2016
Ostoros Egri Csillag 2017
Petrény Syrah 2009
Tóth Ferenc Egri Bikavér Superior 2013
Bujdosó Ibituba Cabernet Sauvignon 2015
Ha tetszett a poszt, akkor csatlakozz a Koktél Bloghoz a Facebookon és az Instagramon!