A Bujdosó Pincészet ezer szállal kötődik a vitorlázáshoz, nemrégiben még a sajtó képviselőinek is megmutatták kedvenc hobbijukat. A vitorlázás közben és azt követően pedig természetesen Bujdosó borokat is lehetett kóstolni. Íme a teljes sor.
Fotó: Wineglass Communication
BUJDOSÓ ZÖLD GYÖNGYÖZŐBOR 2016
Szőlőfajták: Irsai Olivér, sauvignon blanc, muscat lunel
Érlelés: tartályos
Alkohol: 11 térf.%
Sav: 6,7 g/l
Fotó: Furmint Photo
BUJDOSÓ KÉK GYÖNGYÖZŐBOR 2016 (ROZÉ)
Szőlőfajták: pinot noir, cabernet sauvignon
Érlelés: tartályos
Alkohol: 11,78 térf.%
Sav: 5,7 g/l
BUJDOSÓ TORONY OLASZRIZLING 2016
Szőlőfajták: olaszrizling
Érlelés: tartályos
Alkohol: 12,6 térf.%
Sav: 5,5 g/l
BUJDOSÓ MENTŐÖV ROZÉ 2016
Szőlőfajták: merlot, cabernet sauvignon
Érlelés: tartályos
Alkohol: 11,98 térf.%
Sav: 6,5 g/l
Fotó: Furmint Photo
BUJDOSÓ BALATONBOR 2016
Szőlőfajták: olaszrizling
Érlelés: tartályos
Alkohol: 12,55 térf.%
Sav: 5,8 g/l
Fotó: Furmint Photo
BUJDOSÓ CIRKÁLÓ 2016
Termőhely: Visz, Csirip-tető
Szőlőfajták: olaszrizling, rajnai rizling
Érlelés: 10% hordóban finomseprőn, 6 hónap heti keverés
Alkohol: 12,53 térf.%
Sav: 5,9 g/l
BUJDOSÓ NEMERE 2015
Szőlőfajták: 50% chardonnay, 25% sauvignon blanc, 25% szürkebarát
Érlelés: 25% újhordós erjesztés, finomseprőn 6 hónap
Alkohol: 13,91 térf.%
Sav: 6,3 g/l
BUJDOSÓ KATAMARÁN ROZÉ 2016
Termőhely: Kokas
Szőlőfajták: 50% cabernet franc, 50% cabernet sauvignon
Érlelés: 100% saválló tartály
Alkohol: 12,12 térf.%
Sav: 6,6 g/l
BUJDOSÓ KATAMARÁN 2013
Termőhely: Kokas
Szőlőfajták: 50% cabernet sauvignon, 50% cabernet franc
Érlelés: 24 hónapig 225 literes hordóban érlelés, használt hordóban
Alkohol: 13,31 térf.%
Sav: 5 g/l
BUJDOSÓ SIROCCO 2013
Termőhely: Kokas
Szőlőfajták: 50% cabernet franc, 25% cabernet saugvignon, 25% merlot
Érlelés: 24 hónap 225 literes hordós érlelés, használt hordó
Alkohol: 12,53 térf.%
Sav: 5,1 g/l
Fotó: Furmint Photo
BUJDOSÓ IBA TUBA CABERNET SAUVIGNON 2013
Termőhely: Balatonlelle, Ibituba
Szőlőfajta: cabernet sauvignon
Érlelés: 24 hónap 225 literes újhotdóban
Alkohol: 13,9 térf.%
Sav: 5,1 g/l
BUJDOSÓ PINOT NOIR 2006
Szőlőfajta: pinot noir
Érlelés: 12 hónap másodtöltésű 225 literes zempléni tölgy
Alkohol: 13,1 térf.%
Sav: 5,2 g/l
Fotók: Koktél Blog
Ha tetszett a poszt, akkor csatlakozz a Koktél Bloghoz a Facebookon és az Instagramon!