Ismét egy egész hónapot szentelnek a borkedvelők az egyik legkiemelkedőbb Kárpát-medencei szőlőfajtának tartott furmintnak. Februárban azonban nemcsak a különféle eseményeken, hanem egyre több étterem borlapján is találkozhatnak a fajtával az érdeklődők.

furmint bor furmint február

 


 
Idén februárban kilencedik alkalommal tölti meg a borospoharakat a furmint a Furmint Február alkalmából. Ez volt az első olyan kezdeményezés itthon, ami egyetlen szőlőfajtát állított reflektorfénybe, ráadásul egyből egy egész hónapot szentelve neki. Tavaly óta február 1-jén ünnepeljük a Nemzetközi Furmint Napot is, idén pedig pont ezen a napon rendezik a Furmint Február Nagy Kóstolóját a városligeti Vajdahunyad várában.
 
A Furmint Február Nagy Kóstolón várhatóan közel 100 kiállító legalább 150 prémium borát ízlelhetik meg a látogatók. A kínált borok között egészen biztosan találunk majd pezsgőket is, és az édes borok, aszúk szerelmesei sem fognak csalódni. A legtöbb kiállító ezúttal is a legnagyobb hagyományokkal bíró Tokaji borvidékről érkezik majd, de köszönhetően az elmúlt évtized furminttelepítéseinek, egyre több új borvidék csatlakozik a furmint táborához. Az ugyancsak tradicionálisnak számító Somló mellett az Egri borvidék, a Balaton északi és déli partja és a Pécsi borvidék, valamint határon túli pincék furmintjait is megkóstolhatjuk.
 
A különleges helyszín korlátozott befogadóképessége miatt érdemes a jegyeket előre megvásárolni, így február 1-jén egy délután alatt átfogó képet szerezhet az ember a fajtáról, és körbeutazhatja a Kárpát-medence legjobb borvidékeit egyetlen pohár segítségével. 

furmint bor furmint február

FURMINT FEBRUÁR NAGY KÓSTOLÓ

Időpont: 2018. február 1., csütörtök 16:00-21:00
Helyszín: Magyar Mezőgazdasági Múzeum (Budapest, Városliget, Vajdahunyad vára)

Jegyvásárlás itt
Kiállítói lista a facebook eventben itt

Fotók: Furmint Photo

Sajtóanyag alapján szerkesztette: Farkas Krisztián

Ha tetszett a poszt, akkor csatlakozz a Koktél Bloghoz a Facebookon és az Instagramon!