Budapest elsőszámú evőpiacán, a Belvárosi Piac földszintjén nyílt meg tavasszal az extravagáns By Beans Coffee. Az Industreal által tervezett vagány, ipari stílusú kávézó hangulatában és választékában is üde színfoltja lett a patinás csarnoknak. 

by beans coffee per nordby kávé belvárosi piac gourmet fesztivál

 

Az újhullámos kávékultúra képviselőiként a svéd Per Nordby pörkölőtől veszik a csúcsminőségű specialty kávékat és ők a márka hazai forgalmazói is. Per fiatal kora ellenére az észak-európai kávévilág egyik legelismertebb szereplője, aki nemcsak kávéválasztékával, hanem a termékek szellemes, kreatív arculatával is azonnal belopta magát a tulajdonos házaspár szívébe. Halász Ferenc és Szabó Réka ugyanis két éve döntötték el, kicsit felforgatnák addigi életüket és szívesen belevágnának egy kávézó kialakításába. Olyan kávéval szerettek volna dolgozni, amit elsősorban saját kávézójuk tesz ismertté itthon. A 2017-es budapesti World of Coffee rendezvényen kóstolták meg a svéd pörkölő termékeit és ott el is dőlt a leendő kávé sorsa. Már csak egy jó üzlethelyiség kellett, végül a Hold utcai vásárcsarnok épp üresedő kis pavilonja lett a nyerő, mert fantáziát láttak abban, hogy a piac gasztro-választéka mellé kávéfronton is emeljék a színvonalat. 

by beans coffee per nordby kávé belvárosi piac gourmet fesztivál

A By Beans Coffee kávéitalaiért és hangulatáért azonban elsősorban Benkovich Ádám head barista és Szentesi Erika barista a felelősek, akikkel a vendégek nap mint nap találkozhatnak a pultnál. Bármit lehet kérdezni tőlük kávétémában, itt ugyanis nemcsak a coffeegeek-ek érezhetik jól magukat, hanem azok is, akik számára teljesen ismeretlen az újhullámos kávékultúra. Minden lehetőség adott ennek a világnak az alaposabb megismerésére, hiszen szombatonként ingyenes kávékóstolókat is szerveznek és az idei Gourmet Fesztiválon is bemutatkozik a By Beans Coffee. Május 17-20. között a Millenáris Parkban a szélesebb foodie-közönség is megkóstolhatja az afrikai és közép-amerikai területekről származó, extra dűlőszelektált kávékat, melyeket Per gyakran közvetlenül a farmoktól vásárol meg és göteborgi üzemében pörköl. Az espressóra és filterre is pörkölt, folyamatosan változó szemes kávék teljes választéka megtalálható a By Beans Coffee polcain és négy napig a fesztiválon is.

by beans coffee per nordby kávé belvárosi piac gourmet fesztivál

By Beans a Gourmet Fesztiválon: a piaci üzlet sem zár be, így mindkét helyszínen ugyanolyan izgalmas menüvel találkozhatunk: szezonális, különleges hideg italokkal az Espresso Tonictól a jeges Valrhona csokoládén át az Espresso Cream Sodáig, különböző brewed, vagyis filter kávékkal a világ számos termőterületéről, de a klasszikusok, vagyis az espresso, a cappuccino, a cortado és a flat white természetesen az alapkínálat részei. Mellé pedig jöhet a Strudel Ball, vagyis a túrós rétesgombóc Valrhona csokoládéval töltve, stílusosan illeszkedve az idei fesztivál koncepciójához.

by beans coffee per nordby kávé belvárosi piac gourmet fesztivál

A By Beans Coffee azonban nemcsak a kávét illetően maximalista, ezért készül Valrhonából a forró vagy jeges csokoládé, aki pedig inkább egy teát rendelne, a Ye Tealeaves kínai mikroültetvényekről származó teái közül válogathat. Süteményezni is lehet már kora reggeltől, a rétesek a Strudel Hugótól érkeznek, de érdemes egy jóféle piaci ebéddel is összekötni a kávézást hétfőtől szombatig. Mivel az üzlet kereskedésként is funkcionál, 350 gr-os kiszerelésű csomagolt Per Nordby szemes kávék, valamint kávés és teás kiegészítő eszközök is vásárolhatók náluk. The Coffee Shed – ez a felirat áll a cégér helyén, mert itt tényleg egy profi műhely várja mindazokat, akiknek fontos, hogy mi kerül a csészébe.  

Sajtóanyag alapján szerkesztette: Farkas Krisztián

Ha tetszett a poszt, akkor csatlakozz a Koktél Bloghoz a Facebookon és az Instagramon!