Egy skybar létjogosultságát elsősorban a kilátás igazolja. Ha ezen elv alapján sorra vesszük az egyre szaporodó tetőtéri bárokat a fővárosban, akkor mindenképpen kiemelkedik a nemrég nyílt Leo Budapest. Mégpedig ezért:

Bár kilátással

 

A KIOSK Budapestnek és a Babel Budapestnek köszönhetően a fővárosi gasztroszcénában jól ismert Hlatky-Schlichter Hubert nyitotta meg a Hotel Clark tetején található Leo rooftop bárt, ahonnan egészen elképesztő kilátás nyílik a Lánchíd oroszlánjaira.  Ráadásul a pazar látvány mellett okos barfood- és koktélkoncepciót raktak össze Szántó Dániel bármenedzser vezetésével, a tetőtérhez illő színvonalas lazasággal, amibe a műanyag szívószálak teljes száműzésével még egy kis környezettudatos szemlélet is belefért. Hubert azonban nemcsak a szálloda tetejét, hanem az alsó szintjét is birtokba vette, hiszen idecsábította a Beefbar franchise legújabb tagját. A Beefbar Budapest középpontjában nyilván a hús áll, az országban egyedül itt lehet enni a kultikus japán Kobe marhahúsból, de a bárt is érdemes kipróbálni, pl. a répatortás Old Fashioned erősen ajánlott kategória.

Viva Leo (Don Julio tequila añejo, Luxardo maraschino likőr, Italicus bergamottlikőr, J. Gasco lemonade, bambusz szívószál)

Wild Hunt (Ilegal mezcal reposado, Cointreau Blood Orange likőr, fahéj, lime)

Flame Lily (Kwai Feh licsilikőr, St. Germain bodzalikőr, Luxardo maraschino likőr, Fee Brothers cseresznye bitter, Bortolomiol prosecco, szóda)

Barfood (ropogós hal, grissini, sonka, fetasajt hab, bruschetta, pirítós, salsa, olivaolaj)

Beefbar Budapest

Carrot Cake (Dictador 20 éves rum, répatortaszirup, The Bitter Truth peach bitter, narancs peel, csokoládé)

Martinez twist (Ketel One genever, Chamord feketemálna likőr, Pineau des Charentes)

Fotók: Farkas Krisztián @ Koktél Blog  

Ha tetszett a poszt, akkor csatlakozz a Koktél Bloghoz a Facebookon és az Instagramon!