Izgalmas élményekkel várja az Unicum és a Boutiq’Bar az Unicum Riserva rajongóit a Gourmet Fesztiválon. Az érdeklődők az Unicum standjánál Nagy Zoltán bártender koktéljait kóstolhatják meg.

unicum zwack unicum riserva nagy zoltán gourmet fesztivál old fashioned

 

Az Unicum Riserva egyedi karakterét a duplahordós érlelésnek köszönheti, amely során az Unicum először a gyár legrégebbi, 80 éves hordójában képződött „fekete mézen” érlelődik, majd tokaji aszús hordóba kerül át. Sajátságos, tökéletes harmóniáját, illetve utánozhatatlan karakterét ez a kettősség teremti meg.

Nagy Zoltán, a budapesti Boutiq’Bar társtulajdonosa három különleges Unicum Riserva variációval készült a Gourmet Fesztiválra: a citrusos, tőzegáfonyalével megalkotott Ruby Riserva, a Gomme sziruppal és Angostura bitterrel készült Riserva Fashioned és a Unicum Riserva perfect serve-je, a nagy jégkockára töltött Riserva On Ice között mindenki megtalálja a maga kedvencét.

unicum zwack unicum riserva nagy zoltán gourmet fesztivál old fashioned

RUBY RISERVA

Összetevők:
50 ml Unicum Riserva,
100 ml tőzegáfonyalé,
2-3 öntet Acidum Citricum.

Pohár: Riserva Pohár, long drinkes pohár vagy borospohár.

Elkészítése: az Unicum Riserva poharát telerakjuk jéggel, erre töltjük az Unicum Riservát, a tőzegáfonya levet, majd hozzáadjuk az Acidum Citricum oldatot. Megkeverjük és a végén hozzápótoljuk a jeget.

Dísz: szárított vagy friss lime szelet.

unicum zwack unicum riserva nagy zoltán gourmet fesztivál old fashioned
RISERVA FASHIONED

Összetevők:
50 ml Unicum Riserva,
5 ml Gomme szirup,
2 öntet Angostura bitter.

Pohár: Riserva Pohár vagy short drink.

Elkészítése: az Unicum Riservát, a gomme szirupot és az Angostura bittert sok jéggel a pohárban elkeverjük majd narancshéjjal díszítjük.

Dísz: narancshéj.

Sajtóanyag alapján szerkesztette: Farkas Krisztián

Fotók: Koktél Blog

Ha tetszett a poszt, akkor csatlakozz a Koktél Bloghoz a Facebookon és az Instagramon!