Végre egy teljes sort sikerült lekóstolnom a világ legrendhagyóbb független whiskypalackozójától, a Compass Boxtól. Saját magukat a független palackozó helyett inkább whiskymakernek hívják, ez már csak azért is helytálló, mert a körzővel és vonalzóval készített blended whiskykben hisznek, amiket a különféle lepárlók különféle párlataiból raknak össze, mégpedig sokszor egészen kreatív hordóhasználattal és a lehető legnagyobb transzparenciával (erről ebben a blogposztban lehet bővebben olvasni). A finoman szólva is korrekt sorból a 2016-os batchből származó, szép kis puha Hedonism és a második kiadását megélő, nagyon komplex Delilah's volt a kedvencem (ez utóbbi nemcsak a beltartalmával, hanem a címkékben hagyományosan erős Compass Box tételek között a kinézetével is kitűnt).

 

 

A másik szeptemberi kóstoló is rendhagyóra sikeredett a GoodSpiritben, hiszen a különféle párlatok ezúttal Harrer csokikkal együtt érkeztek. A legtutibb párosítást az Arran 10 éves, tokaji hordóban finiselt változata és a Harrer cabernet franc-os csokija alkotta, ahol a boros jegyek elképesztően szépen kapcsolódtak egymáshoz.

compass box whisk(e)y scotch whisky harrer whiskynet goodspirit koval gin delamain konyak nikka japanese whisky arran tomatin diplomatico rum

compass box whisk(e)y scotch whisky harrer whiskynet goodspirit koval gin delamain konyak nikka japanese whisky arran tomatin diplomatico rum

Koval gin & Harrer mentás fehér csokoládé, Delamain Pale & Dry cognac & Harrer Madagaszkár  csokoládé (72%), Nikka Coffey Grain whisky & Harrer Venezuela Rio Caribe csokoládé (60%), Arran Tokaji Cask Finish whisky Batch no. 4.  & Harrer Luka Cabernet Franc csokoládé, Tomatin Earth whisky & Harrer Bolívia csokoládé (70%), Diplomatico Exclusiva rum & Harrer Venezuela Okumare csokoládé (68%). (Fotók: Koktél Blog)

Ha tetszett a poszt, akkor csatlakozz a Koktél Bloghoz a Facebookon és az Instagramon!