A legutóbbi boros sajtóklubon teljesen beérett az a régóta érlelődő gondolatom, hogy ha magyar vörös borokról van szó, akkor bizony a Vida Családi Borbirtok tételei a legjobbak.
Rosé 2017, Rosé 2016, Öregtőkék kadarka 2016, Öregtőkék kadarka 2015, Hidaspetre kékfrankos 2015, Hidaspetre (északi oldal) kéfrankos 2017 (minta), Hidaspetre (keleti oldal) kékfrankos 2017 (minta), La Vida 2013 (Fotó: Koktél Blog)
Vidáék (azaz id. Vida Péter és ifj. Vida Péter) hihetetlen alázattal, de rendkívül céltudatosan készítik a boraikat, nagyon értik Szekszárdot és nagyon értik, hogy milyennek is kell lennie egy modern vörösbornak. Ugyanezzel az attitűddel viszonyulnak a portfóliójuk összeállításához, de még a címkéikhez is, amik pont most fognak megújulni egy katalán dizájnernek köszönhetően.
A sajtóklubos kóstoló fő érdekessége az volt, hogy ifj. Vida Péter egy mini horizontális és vertikális sort állított össze: bemutatta, hogy bizony egy komolyabb rozét nem muszáj azonnal meginni; az izgalmas Hidaspetre dűlő nemcsak több évjáratával, de több égtájjal is képviseltette magát; a jól ihatóságával és kirobbanó gyümölcsösségével együtt is igazi nagyborként funkcionáló La Vida mellett bekerült legnagyobb favoritom, az Öregtőkék kadarka fiatalabb és idősebb változata is. Utóbbi a magyar borszakértők megmondóemberének hazai top 10-es listájára is felkerült egy kiváló jellemzéssel együtt:
Az ország egyik legelegánsabb és legkecsesebb vörösbora, a magyar borversenyeken alig rúg labdába. Azzal vigasztaltam egyszer Pétert, hogy ne csodálkozzon, a csülkös pacalhoz szokott száj nem tudja értékelni az ötcsillagos osztrigát. De ez nem tart örökké. Gyümölcsös, fűszeres bor, amely karakterében nagyon hasonlít a pinot noirhoz. Meggyőződésem, hogy a kadarka a nyugat-európai gasztronomiában komoly lehetőségekkel rendelkezne, ha foglalkoznánk vele.
Dr. Fiáth Attila a 2015-ös Vida Öregtőkék kadarkáról