Július 19-én van a Daiquiri ünnepe, így ennek tiszteletére adózzunk egy kevésbé ismert verziójával az italnak itt a Koktél Blogon. Az eredeti recepttúrától eltérően a Brooklynite egy alkoholosabb pia (ráadásul a szimpla fehér rumoknál gazdagabb ízvilágú jamaikai rumból kell készíteni), az édességet pedig nem cukor vagy cukorszirup, hanem mézszirup adja. Az adaptáció egyébként a nemrég szóba került Trader Vic 1947-ben megjelent könyvéből, a Bartender’s Guideból  származik.


ÖSSZETEVŐK:
60 ml jamaikai rum
15 ml friss limelé
15 ml mézszirup (méz és víz aránya 1:1)

POHÁR:
Coupe.

ELKÉSZÍTÉSE:
Az összetevőket koktéljéggel együtt 15 másodpercig rázzuk össze shakerben, majd szűrjük előhűtött pohárba.

DÍSZÍTÉSE:
Limecikk.



Még több kevert italért csatlakozz a Koktél Blog Facebook-oldalához!