A sokáig készülődő Société Budapest végre beindulni látszik és ahogyan azt beharangozták, elkezdett a képzőművészet, a divat és a gasztronómia olvasztótégelyévé válni. Utóbbinak ékes példája a ház bárja, ahol nemrég egészen izgalmas signature koktélokkal álltak elő. A Tarjányi Zsolt vezette bár eleve igen szép italkészlettel rendelkezik (jellemző, hogy pont a látogatásom előtt került fel a backbarba egy palack Havana Club Maximo), a koktéloknál bátran nyúlnak a különféle összetevőkhöz, a kreatív pohárválasztás terén pedig egyértelműen a budapesti bárok élmezőnyében vannak. Ráadásul azt csiripelik a Sas utcai madarak, hogy a földszinti bár felett egy Martini és Champagne bár van készülőben...
Société poháralátétek
The Rabbit Hole [Cointreau Blood Orange, gyömbér, vanília, répa, citromfű]
Peach Plz [Russian Standard vodka, baracklekvár, baracklikőr, almaborecet, alma, bazsalikom, szárított sárgabarack]
Lavender Island [Capucana cachaca, banán, édes fűszerek, levendula, szárított lime, pillecukor]
"S" presso [Unicum Riserva, etióp sidamo kávé, keksz, bitter, csokoládé, mogyoró, pillecukor]
Mr. Brown [Sailor Jerry spiced rum, melasz, Don's mix, szárított és liofilizált gyümölcsök, szárított virágok, menta]
Koktélok: Horváth Réka @ Société Budapest
Fotók: Farkas Krisztián @ Koktél Blog