Ugyan a banán egész évben könnyen elérhető hazánkban, azért az igazi szezonja ilyenkor télen van, így mindenképpen ezzel akartam valamit kezdeni egy új kevert ital megalkotása kapcsán. Alapnak egyik nagy kedvencemet, a Daiquirit választottam (nem véletlenül az egyik legnépszerűbb banános pia a Banana Daiquiri), azonban mindehhez még szerettem volna valami kis pluszt adni. A banánhoz illő összetevők közül valószínűleg a legtöbb embernek a vanília-fahéj-csoki hármas ugrik be, én az alapszeszt is figyelembe véve egyértelműen a vaníliát tartottam a legjobb választásnak egy házi készítésű szirup formájában. Vanilla-Banana Daiquiri.
ÖSSZETEVŐK:
4 cl Havana Club rum (3 évig érlelt)
3 cl házi készítésű vaníliaszirup*
2 cl frissen facsart citromlé
1 bárkanál porcukor
½ banán karikákra vágva
POHÁR:
Nagy martinis.
ELKÉSZÍTÉS:
Az összetevőket zúzott jéggel együtt blenderben turmixoljuk össze, majd töltsük egy nagy martinis pohárba.
DÍSZÍTÉS:
Banánkarika és félbevágott vanília rúd.
*Vaníliaszirup készítése: 2 dl vizet, 2 dkg cukrot és 2 db vanília rudat (az egyiket szimplán vágjuk félbe, hogy a díszítés során még felhasználhassuk, a másikból viszont kaparjuk ki a magokat az intenzívebb ízek miatt és a héjával együtt használjuk fel) lassú tűzön melegítsünk össze kb. 20 percig (közben kavargassuk), majd hagyjuk kihűlni és szűrjük le. Az arányok betartásával természetesen bármekkora mennyiség készíthető.
Még több kevert italért csatlakozz a Koktél Blog Facebook-oldalához!