Ez az idei nyár egyre inkább a buborékokról szól. A Törlezvény és a Bourdaire-Gallois kóstoló után most egy privát buliban (egy egészen komoly sor közepén) kipróbálhattam a múltkor már szóba került Moët & Chandon Ice Impérialt, a világ első első champagne-át, amit jéggel (no meg egyéb kiegészítőkkel) ajánlanak.  A gyümölcsös vonalhoz és a 45 g/l dosage-hoz remekül ment a lime peel-menta, a grapefruit peel vagy az uborka (nekem egyedül eperrel nem jött be annyira), a jég pedig szépen fellazította a magasabb cukortartalmat.

Moet & Chandon Ice Impérial

Hát nem gyönyörű? Moët & Chandon Ice Impérial (Fotó: Koktél Blog)

 


 

A kóstolósorban persze volt még figyelemre méltó tétel bőven, így a Fine Champagne TOP 100 szerint az idei év legjobb termelői champagne-a (Pierre Gimonnet Special Club Brut 2006), a Bollinger ikonikus alap cuvée-je (Bollinger Special Cuvée Brut) vagy a Taittinger Prélude és Folies de la Marquetterie cuvée-je.


 

Pierre Gimonnet 2006

Pierre Gimonnet Special Club 2006 (Fotó: Koktél Blog)


 

Bollinger Special Cuvée

Bollinger Special Cuvée Brut (Fotó: Koktél Blog)


 

Taittinger Prélude Brut

Taittinger Prélude Brut (Fotó: Koktél Blog)


 

Taittinger Folies de la Marquetterie Brut

Taittinger Folies de la Marquetterie Brut (Fotó: Koktél Blog)


 

A TELJES KÓSTOLÓSOR:

BORTOLOMIOL PROSECCO EXTRA DRY
TÖRLEY CUVÉE BRUT NATURE 2010
KREINBACHER PRESTIGE BRUT
FILIPA PATO 3B BLANC DE BLANCS
CODORNÍU CAVA BRUT
CRÉMANT DE BOURGOGNE BLANC DE BLANCS BRUT
MOËT & CHANDON ICE IMPÉRIAL
GASTON CHIQUET ROSÉ BRUT
MAILLY GRAND CRU EXTRA BRUT
GERVAIS GOBILLARD BLANC DE BLANCS BRUT
PIERRE GIMONNET SPECIAL CLUB BRUT 2006
BOLLINGER SPECIAL CUVÉE BRUT
TAITTINGER PRÉLUDE BRUT
TAITTINGER FOLIES DE LA MARQUETTERIE BRUT

A sor


 

Ha tetszett a poszt, akkor csatlakozz a Koktél Blog Facebook-oldalához!