Az 1743-ban alapított Moët & Chandon ház szakított az eddigi konzervatív hagyományokkal és megalkotta a világ első jégkockával kínált champagne-át, ami idén nyártól már Magyarországon is elérhető. Az egyedi, gyönyörű hófehér üvegbe palackozott Ice Impérial intenzív gyümölcsösségével, jéggel lehűtve ideális választás lehet a nyárra. 

pezsgő moet et chandon ice impérial

 

Az Ice Impérial egy cuvée, pinot noir (40-50%), pinot meunier (30-40%) és chardonnay (10-20%) szőlőfajták házasításából készítik és minimum 18 hónapon keresztül érlelik. Cukortartalma (dosage) 45 g/l, tehát a félszáraz (demi-sec) kategóriába tartozik. Ahogyan egy átlagos champagne-t, az Ice Impérialt is egy öblösebb, például vörösboros pohárból érdemes fogyasztani, három jégkocka hozzáadásával. Mindez kiegészíthető még mentalevéllel, lime vagy grapefruit héjával, uborkával, gyömbérrel, eperrel vagy málnával is.

pezsgő moet et chandon ice impérial


 

Ha tetszett a poszt, akkor csatlakozz a Koktél Blog Facebook-oldalához!


 

Még több kevert italért csatlakozz a Koktél Blog Facebook-oldalához!