A klasszikus koktélok között egyébként is különutasnak számító Bloody Marynek egészen elborult twistjei tudnak lenni. Ilyen például a Tasting Table egyik tengeri herkentyűs változata. The Ultimate Seafood Bloody Mary.

receptúra the ultimate seafood bloody mary vodka bloody mary

Fotó: tastingtable.com

 


 

ÖSSZETEVŐK:

6 cl vodka,
15 cl Blood Mary Mix,
1 nyers osztriga,
1 grillezett garnéla.

Bloody Mary Mix:
¼ közepes nagyságú vöröshagyma, apróra vágva,
1 teáskanálnyi víz,
kb. 1,25 l paradicsomlé,
2 evőkanálnyi Worcestershire-szósz,
1 evőkanálnyi Tabasco-szósz,
2 teáskanálnyi zellersó,
½  teáskanálnyi tengeri só,
kb. 5 cl sherry ecet,
kb. 10 cl kagylólé,
2 teáskanálnyi frissen őrölt fekete bors,
kb. 100 g torma,
5 cl friss limelé,
5 cl friss citromlé.

Grillezett garnéla:
1 garnéla,
olívaolaj,
1 csipet kóser só.

ELKÉSZÍTÉS:

Egy blenderben turmixoljuk össze a hagymát és a vizet, majd töltsük ki egy kancsóba és adjuk hozzá a további összetevőket. Keverjük meg és tegyük hűtőszekrénybe legalább két órára. Közben közepes lángon kezdjük el melegíteni a garnélát egy grill serpenyőben olíva olajjal és sóval együtt, időnként megforgatva, kb. 8-10 percig, amíg rózsaszínes nem lesz. Ezt követően egy long drinkes poharat tegyünk tele koktéljéggel, töltsük bele a hűtőből kivett kancsó tartalmát, tegyük bele az osztrigát, majd díszítsük garnélával és opcionálisan zöldcitrommal.


 

Még több kevert italért csatlakozz a Koktél Blog Facebook-oldalához!