A hazai molekuláris mixológia úttörője, az idei magyar bajnokság kategóriagyőztese, a budapesti Café de Paris bartendere, Keresztes Ferenc alkotott néhány érdekességet húsvétra.
FEKETE GYÖNGYÖS VODKA SHOT
Összetevők:
4 cl Finlandia vodka,
por állagú alga,
tintahal festék.
Elkészítése: a vodkában oldjuk fel az algát és a keveréket csepegtessük kalcium fürdőbe. Amikor a kalcium megköti a külső kérget, a gyöngyöket vegyük ki egy kanál segítségével és helyezzük vodkával teli shotos pohárba.
NARANCSOS VODKAKAVIÁR
Összetevők:
Finlandia vodka,
frissen facsart narancslé,
por állagú alga,
tintahal festék.
Elkészítése: narancslében oldjuk fel az algát, keverjük össze a vodkával, majd a fúziót tegyük kalcium fürdőbe egy félgömb kanál segítségével. Amikor a kalcium megköti a külső kérget, helyezzük japán kanálra a kapszulákat és díszítsük feketeribizlivel.
ARANYLÓ MANGÓHAB VODKÁVAL
Összetevők:
4 cl Finlandia vodka,
10 cl prosecco,
hideg espuma habkötő,
2,5 cl mangópüré,
10 dkg friss mangó,
por állagú alga,
tintahal festék.
Elkészítése: az összetevőket turmixoljuk össze, szűrjük át, majd adjuk hozzá a hideg espuma habkötőt. Turmixoljuk át újra és tegyük két órára hűtőszekrénybe. Miután kivettük, töltsük habszifonba és fújjuk egy Y pohárba, majd díszítsük arany mangó pehellyel.
Fotók: Finlandia
Ha tetszett a poszt, akkor csatlakozz a Koktél Blog Facebook-oldalához!