Az egymás hegyén-hátán érkező év végi ünnepek idején valószínűleg sok hazai háztartásban az egyik gyakori vendég a németek legnépszerűbb alkoholos terméke, a Jägermeister, amelynek egyik díszdobozos kiadásán bukkantam rá a már korábban is hallott forró kevert ital, a Jäger Grog receptúrájára. Van tehát élet a jéghidegen, tisztán elfogyasztott aggancsos keserűn túl is, következzen a könnyedebb, narancsos ízvilágú, téliesített változat.
ÖSSZETEVŐK (5 SZEMÉLYRE):
2 dl Jägermeister
2 db narancs leve
1 zacskó vaníliás cukor
5 dl fekete tea
1 rúd fahéj
Szegfűszeg (opcionális, ízlés szerint)
ELKÉSZÍTÉSE:
A hozzávalókat lassú tűzön melegítsük össze, de ne forraljuk fel! Szervírozzuk hőálló füles és/vagy talpas pohárban, narancskarikával.
Az eredeti recepttől eltérően érdemes a filteres tea helyett szálas teát használni, a vaníliás cukor pedig helyettesíthető mézzel és vaníliarúddal.
FAJTÁJA:
Hot drink.
Még több kevert italért csatlakozz a Koktél Blog Facebook-oldalához!