A budapesti Madách tér és közvetlen környéke mostanában jelentősen megerősödött a koktélbárok terén, aminek egyik jeles képviselője a Piña. Magukat techtropical cocktail barként definiálják, ami nagyjából azt jelenti, hogy trópusi koktélbár, ahol ukulele helyett elektronikus zene szól. A Piña ugyebár spanyolul ananászt jelent, innen jön az egyik legismertebb, de egyben az egyik legelcsépeltebb koktél, a Piña Colada neve is, ami egészen pontosan „szűrt ananászt” jelent. Az ananász ugyan meghatározó szerepet játszik a ház dizájnjában, azonban a Piña annál sokkal progresszívebb koktélbár, hogy csak úgy a Piña Coladát locsolják egész este. Sőt, igazából a klasszikus verzió hiányzik is a koktéllapról, helyette azonban ott van a sokkal izgalmasabb Piña Perfectée tequilával, cachaçával, citromfűvel, vaníliával, lime-mal és persze ananászlével. A hely legnagyobb pozitívuma, hogy házi készítésű szirupokkal és friss gyümölcslevekkel dolgoznak, még saját tonikkal is tudnak szolgálni.
Techtropical Cocktail Bar. Így definiálja magát a Piña.
Házi tonik jégre töltve
Piña Perfectée (Corralejo tequila, Caiçara cachaça, friss ananászlé, házi citromfű-vanília szirup, friss lime)
Negroni Scarlatto (BCN Prior Barcelona Dry Gin, Campari, Lillet Rouge, friss kumkvat)
Corpse Reviver # 02: Death's Door gin, Cointreau Blood Orange, Lillet Blanc, lime, abszint spray, cukorkruszta
Fotók: Koktél Blog
Ha tetszett a poszt, akkor csatlakozz a Koktél Bloghoz a Facebookon és az Instagramon!