Ismét Magyarországra látogatott Stanislav Vadrna, a bartender szakma rocksztárja és a Nikka márkanagykövete. Az érkezés legfőbb apropója az volt, hogy a Good Spirit bárban rendezték meg a Nikka Perfect Serve verseny regionális döntőjét (ami egyébként Zdenko Michlik nyert meg), viszont előtte Stan egy mesterkurzus keretében bemutatta a Nikka két új termékét is.

nikka whisk(e)y vodka gin kóstoló stan vadrna
A két új a régiekkel együtt: Nikka Coffey Grain (45 térf.%)Nikka Coffey Malt (45 térf.%), Nikka From The Barrel (51,4 térf.%)Nikka Coffey Vodka (40 térf.%)Nikka Coffey Gin (47 térf.%).

 

A japán Nikka itthon eddig kizárólag a whiskyjeiről volt ismert, azonban most már az érleletlen párlatok kapcsán is találkozhatunk a márkával, mégpedig vodka és gin formájában. A két új termék elnevezésében, illetve külsejében a gabona- és malátawhiskykkel befutott Coffey-sorozathoz illeszkedik. Ennek megfelelően a párlatok Coffey-féle oszloplepárlóban készülnek, az eredmény pedig egészen kiváló. A fehér nyírfaszénnel finomított, kukorica- és árpapárlatból megalkotott vodka kifejezetten selymes, neutrális és tiszta. Az igazán nagy élményt viszont a gin adja, ami egy igazi citrusbomba, köszönhetően az olyan japán gyümölcsök felhasználásának, mint a yuzu, a kabosu, az amanatsu vagy a shequasar. Az összetevők sora persze itt nem merül ki, a ginnél nélkülözhetetlen boróka mellett megjelenik még az angelikagyökér, a koriander, a citrom- és narancshéj, valamint a Nikkánál történelmileg beágyazott alma.

nikka whisk(e)y vodka gin kóstoló stan vadrna

Stanislav Vadrna

Ha tetszett a poszt, akkor csatlakozz a Koktél Bloghoz a Facebookon és az Instagramon!