Íme öt whiskeykoktél karácsonyra Lukács Rolandtól, a Jack Daniel’s hazai márkanagykövetétől.
NEW YORK SOUR
Összetevők:
40 ml Jack Daniel’s Single Barrel,
20 ml citromlé,
10 ml cukorszirup,
pár csepp Angostura bitter,
10 ml vörösbor,
1 tojásfehérje (opcionális).
Elkészítés: az alapanyagokat a bor kivételével rázzuk össze, majd töltsük egy jéggel teli whiskeys pohárba, a bort pedig töltsük a tetejére.
Díszítés: citromhéj, tojásfehérje.
MAPLE LEAF
Összetevők:
50 ml Jack Daniel's Tennessee Whiskey,
15 ml citromlé,
10 ml juharszirup.
Elkészítés: az összetevőket jéggel együtt keverjük össze egy whiskeys pohárban.
Díszítés: citromszelet vagy citromhéj, kakukkfű.
MANHATTAN
Összetevők:
50 ml Jack Daniel’s Gentleman Jack,
25 ml vörös vermut,
pár csepp Angostura vagy narancs bitter.
Elkészítés: az alapanyagokat jéggel együtt fél percig keverjük össze, majd szűrjük előre hűtött koktélpohárba.
TENNESSEE HOT TODDY
Összetevők:
40 ml Jack Daniel’s Tennessee Whiskey,
40 ml almalé,
50 ml forróvíz,
10 ml citromlé,
10 ml karácsonyi szirup.
A karácsonyi szirup elkészítése: egy hőálló edényben melegítsünk össze 250 ml vízet, 250 g cukrot, 1 fahéjrudat, 6-8 szegfűszeget, 2-3 csillagánizst és fél rúd vaníliát, amíg a cukor el nem olvad.
A koktél elkészítése: töltsük az alapanyagokat egy hőálló pohárba vagy egy bögrébe és keverjük össze.
EGGNOG (5-6 főre)
Összetevők:
150 ml Jack Daniel’s Tennessee Whiskey,
25 g datolya,
25 g kesudió,
25 g szárított barack,
¼ evőkanál forraltbor fűszerkeverék,
1 vaníliarúd,
1 l mandulatej,
szerecsendió.
Elkészítés: egy estére áztassuk whiskeybe a datolyát, a kesudiót, a barackot és a fűszerkeveréket. Szűrjük le a folyadékot, kaparjuk bele a vanília magokat és töltsük bele a mandulatejet, majd turmixoljuk össze és adagoljuk pohárba. Reszeljük a tetejére szerecsendiót.
Sajtóanyag alapján szerkesztette: Farkas Krisztián @ Koktél Blog