Íme öt whiskeykoktél karácsonyra Lukács Rolandtól, a Jack Daniel’s hazai márkanagykövetétől.

 

NEW YORK SOUR
 
Összetevők:
40 ml Jack Daniel’s Single Barrel,
20 ml citromlé,
10 ml cukorszirup,
pár csepp Angostura bitter,
10 ml vörösbor,
1 tojásfehérje (opcionális).

Elkészítés: az alapanyagokat a bor kivételével rázzuk össze, majd töltsük egy jéggel teli whiskeys pohárba, a bort pedig töltsük a tetejére.

Díszítés: citromhéj, tojásfehérje.

MAPLE LEAF

Összetevők:
50 ml Jack Daniel's Tennessee Whiskey,
15 ml citromlé,
10 ml juharszirup.

Elkészítés: az összetevőket jéggel együtt keverjük össze egy whiskeys pohárban.

Díszítés: citromszelet vagy citromhéj, kakukkfű.

MANHATTAN

Összetevők:
50 ml Jack Daniel’s Gentleman Jack,
25 ml vörös vermut,
pár csepp Angostura vagy narancs bitter.

Elkészítés: az alapanyagokat jéggel együtt fél percig keverjük össze, majd szűrjük előre hűtött koktélpohárba.

TENNESSEE HOT TODDY

Összetevők:
40 ml Jack Daniel’s Tennessee Whiskey,
40 ml almalé,
50 ml forróvíz,
10 ml citromlé,
10 ml karácsonyi szirup.

A karácsonyi szirup elkészítése: egy hőálló edényben melegítsünk össze 250 ml vízet, 250 g cukrot, 1 fahéjrudat, 6-8 szegfűszeget, 2-3 csillagánizst és fél rúd vaníliát, amíg a cukor el nem olvad. 

A koktél elkészítése: töltsük az alapanyagokat egy hőálló pohárba vagy egy bögrébe és keverjük össze.

EGGNOG (5-6 főre)

Összetevők:
150 ml Jack Daniel’s Tennessee Whiskey,        
25 g datolya,
25 g kesudió,
25 g szárított barack,
¼ evőkanál forraltbor fűszerkeverék,
1 vaníliarúd,
1 l mandulatej,
szerecsendió.

Elkészítés: egy estére áztassuk whiskeybe a datolyát, a kesudiót, a barackot és a fűszerkeveréket. Szűrjük le a folyadékot, kaparjuk bele a vanília magokat és töltsük bele a mandulatejet, majd turmixoljuk össze és adagoljuk pohárba. Reszeljük a tetejére szerecsendiót.

Sajtóanyag alapján szerkesztette: Farkas Krisztián @ Koktél Blog