Korábban már volt szó itt a Koktél Blogon a még gyerekcipőben járó, de az utóbbi években fejlődésnek indult hazai koktélkultúráról, mely folyamatnak egy újabb fejezetéhez érkeztünk a tavalyi esztendőben. Az országunk legjobb bárját vezető Nagy Zoltán ugyanis a Boutiq’-ban megalkotott egy olyan kevert italt, mely azóta töretlen és széles népszerűségnek örvend, ráadásul a Zwack & Sodában alapszeszként használt Unicum Szilva (ami a híres gyógynövény likőr egy igen jól sikerült, aszalt szilva ágyon érlelt változata) szintén magyar vonatkozású. Ha pedig még hozzátesszük, hogy a szóda nagyüzemi gyártásának feltalálása egy bizonyos Jedlik Ányoshoz fűződik, akkor kijelenthető, hogy igazi hungarikumról van szó, tehát mindenkinek kutya kötelessége megkóstolni. Főként, hogy már számos bár átvette a receptúrát, de egyébként otthoni körülmények között sem lehetetlen elkészíteni.

receptúra unicum szilva nagy zoltán boutiq bar

Fotó: facebook.com/unicum


 

ÖSSZETEVŐK:
50 ml Unicum Szilva
20 ml frissen facsart citrom- vagy limelé
15 ml cukorszirup (a cukor és a víz aránya 1:1) vagy mézvíz (a méz és a víz aránya 1:1)
2-2 db citrom- és narancshéj (kb. hüvelykujjnyi nagyságú)
Szódafeltöltés

POHÁR:
Long drinkes.

ELKÉSZÍTÉSE:
Az összetevőket töltsük/tegyük egy long drinkes pohárba, majd rakjuk tele törtjéggel, keverjük meg bárkanállal, húzzuk fel szódával, óvatosan újra keverjük meg és pótoljuk ki friss törtjéggel.

DÍSZÍTÉSE:
Hosszú és vékony szelet uborka, valamint mentaág.


 

Aki kedveli a Zwack & Sodát, esetleg járt már a Boutiq’Barban is, az mindenképpen szavazzon Nagy Zoltánra a Példakép Alapítvány versenyén, mégpedig itt!


 

Ha tetszett a poszt, akkor csatlakozz a Koktél Bloghoz a Facebookon és az Instagramon!