A gyomorkeserűk a rengeteg gyógynövény, fűszer miatt testesebb italnak számítanak és tőlem pl. még jéghidegen is távol áll fogyasztásuk a nyári melegben, ugyanis ilyenkor szívesebben iszogatok könnyedebb piákat. A remek Zwack & Soda ötletéből kiindulva úgy gondoltam, hogy a Jӓgermeister is megérdemli, hogy egy long drink formájában fellazítsam, amiben a nyár-kompatibilisség mellett azért megmaradnak a jellegzetes jӓgeres vonások is. Agancsos szóda.
Fotó: Koktél Blog
ÖSSZETEVŐK:
40 ml Jӓgermeister
20 ml frissen facsart citromlé
20 ml fahéjas mézszirup*
2 db szilva (ha nem áll rendelkezésre friss gyümölcs, akkor helyettesíthető Fee Brothers Plum Bitters-zel)
Szódafeltöltés (a szóda helyettesíthető szénsavas ásványvízzel)
POHÁR:
Long drinkes.
ELKÉSZÍTÉS:
A meghámozott, feldarabolt, érett szilvaszemeket, a citromlevet és fahéjas mézszirupot egy blenderben turmixoljuk össze, majd töltsük ki egy hosszúitalos pohárba. Tegyük tele koktéljéggel, töltsük rá a Jӓgermeistert, majd húzzuk fel szódával vagy szénsavas ásványvízzel. Óvatosan, a szénsav tartósságára ügyelve keverjük meg bárkanállal.
DÍSZÍTÉS:
Szilva és fahéjrúd.
*Fahéjas mézszirup: 1 dl vizet, 1 evőkanálnyi akácmézet és 1 db fahéjrudat lassú tűzön melegítsünk össze egy hőálló edényben.
Még több kevert italért csatlakozz a Koktél Blog Facebook-oldalához!