Elképesztő az a fejlődési útvonal, amire a Buddha-Bar Hotel Budapest az elmúlt időszakban rálépett. A koktélok Vincze Ádám bármenedzser, az ételek pedig Ossama Kutaini séf irányításával egyre kiválóbbak, legutóbb például az új téli menüsort kóstoltam végig és most sem csalódtam. Az ételekben olyan remek párosítások jelennek meg, mint a Szent Jakab kagyló és mangó, az unagi és a libamáj, vagy a csípős rák és az angolna. A koktélokban pedig a fűszeresség, a teák és persze az elmaradhatatlan ázsiai vonal dominál, a pontos összetevőkről és a végeredményekről lent érkezik is a képes beszámoló.

Buddha téli menü 2015

 

LATE NIGHT BREAKFAST

Late Night Breakfast
Nikka 8 years, Disznókő Tokaji Késői Szüret, baracklekvár, yuzulé és Mighty Leaf Earl Grey tea. A letisztult japán whisky és a tea meglepő és egyben nagyon szép barátságot köt a koktélban.


THE FOX HUNTER

The Fox Hunter
Hayman’s Sloe Gin, Earl Grey szirup, citrom- és limelé, áfonyalé, Jerry Thomas Bitter. Sok-sok fűszerességgel és kiváló balansszal. A személyes kedvencem volt a lekóstolt italok közül.


ASIAN CADILLAC

Asian Cadillac
1800 Tequila Reposado, Choya Extra Years, Tokaji aszú redukció, narancslé, citromlé, peach bitter, citromfű füst. A határozottabb, keményebb ízvilágot képviseli, de mindezt megfelelő harmóniával. Az új, hétfőn induló téli itallapra picit átdolgozva, hétéves érlelésű Havana Clubbal került fel. 
 

Fotók: Buddha-Bar Budapest Hotel


 

Ha tetszett a poszt, akkor csatlakozz a Koktél Blog Facebook-oldalához!