Kifejezetten kedvelem a mezcal alapú koktélokat, hiszen füstösségével és egzotikusságával a mezcal remek karaktert tud szabni a kevert italoknak. Íme egy borsos-ananászos-mézes megfejtés Steve Schneidertől.  

receptúra mezcal steve schneider ready fire aim

Fotó: liquor.com

 

Összetevők:
55 ml Mezcal Joven,
30 ml ananászos mézszirup,
25 ml ananászlé,
15 ml lime-lé,
3 öntet Hellfire Bitters.

Pohár: koktélos.

Elkészítése: az összetevőket koktéljéggel együtt rázzuk össze shakerben és szűrjük egy előhűtött koktélos pohárba. A szirup elkészítéséhez 350 g mézet keverjük el 500 ml forró vízben, majd törőfával nyomkodjunk szét kb. 50 db rózsaszín borsot és 1 db kockákra vágott ananászt és adjuk hozzá a mézsziruphoz. Hagyjuk állni egy éjszakán át, végül szűrjük le.

Díszítés: őrölt rózsaszín bors. 


 

Még több kevert italért csatlakozz a Koktél Blog Facebook-oldalához!