100 üveg ír whiskey és 2000 pohár ír kávé? Ez egy normál nap italfogyasztása a San Francisco-i Buena Vista Cafeban. A Liquor.com-nak Paul Nolan árulta el a hely ír kávéjának receptúráját, aki 37 éve dolgozik itt bártenderként. A Buena Vista Cafe abszolút autentikusnak számít az ír kávé szempontjából, hiszen miután 1942-ben Joseph Sheridan, az írországi Shannon repülőtér éttermének séfje feltalálta és Stanton Delaplane újságíró segítségével a recept átjutott az USA-ba, elsőként a Jack Koeppler tulajdonában álló Buena Vista Caféban szolgálták fel a tengerentúlon, méghozzá 1952. november 10-én.
A BUENA VISTA CAFE ÍR KÁVÉJA
Összetevők:
40 ml Tullamore D.E.W. ír whiskey,
120 ml – 180 ml főzött kávé (közepes pörkölésű kolumbiai blend),
2 kocka C&H nádcukor,
enyhén felvert tejszín.
Pohár: goblet.
Elkészítése: forró vízzel melegítsünk elő egy hőálló, 3 dl-es goblet poharat, majd az üres pohárba tegyük bele a 2 db kockacukrot és töltsük fel ¾-ig kávéval. Alaposan kevergessük, amíg a cukor fel nem oldódik. Töltsük hozzá a whiskeyt, majd egy kanál segítségével rétegezzük a tejszínt az ital tetejére.
Fotók: Liquor.com
Még több kevert italért csatlakozz a Koktél Blog Facebook-oldalához!