Az egyébként is nagyon hangulatos Pozsonyi út nemrég Nemesvölgyi Attila legújabb gyermekével, a Babka Budapesttel bővült, ami szerethetőségével csak tovább fokozza a környék vonzerejét. Szimpatikus dizájn, kedves kiszolgálás, csodás ételek és italok. Itt van például Thiago Souza vezető bártender jól eltalált nyári koktélja, a Pest Side. A nagy klasszikus Gimlet twistje az uborkának köszönhetően jól illeszkedik az évszakhoz, a kardamom remekül megy az alapszeszként használt ginhez, a tojásfehérje pedig hozza a szép textúrát. Külön érdekesség, hogy a régi Gimlet receptúrákban is használt Rose’s lime juice permet formájában érkezik a koktél tetejére.
Fotó: Koktél Blog
Összetevők:
40 ml Broker’s London Dry Gin,
20 ml friss citromlé,
15 ml uborka és zöld kardamom szirup,
10 ml tojásfehérje.
Pohár: coupé.
Elkészítés: koktéljéggel együtt shakerben rázzuk össze a hozzávalókat, majd duplaszűréssel töltsük egy előhűtött pohárba (a tojásfehérje ellenére nem szükséges a jég nélküli, száraz shakelés).
Díszítés: Rose’s lime juice permet és uborka a koktél tetejére.
Még több kevert italért csatlakozz a Koktél Blog Facebook-oldalához!