A Los Angeles-i Simbal étterem nyári menüjén található Sandia Negroninak ugyan nem túl sok köze van a Negronihoz, ennek ellenére az összetevők miatt nagyon izgalmas. Az Imbibe oldalán már Sandia Watermelon néven futó koktél a tequilát, az Aperolt, a görögdinnyét, a gyömbért és a zöldcitromot hozza össze.
Fotó: imbibemagazine.com
Összetevők:
30 ml blanco tequila,
30 ml Aperol,
30 ml friss görögdinnyelé,
15 ml friss limelé,
10 ml gyömbérszirup.
Pohár: rocks.
Elkészítés: a hozzávalókat koktéljéggel együtt keverjük össze egy keverőpohárban, majd szűrjük egy koktéljéggel teli rocks pohárba.
A gyömbérszirup elkészítése: kb. 2,5 dl-es csészét használva mérjünk ki 2 csészényi meghámozott, megmosott, friss, apróra vágott gyömbért, 2 csészényi cukrot és 6 csészényi vizet. A gyömbért egy blenderben vagy zöldségaprítóban turmixoljuk össze és öntsük egy hőálló edénybe, majd adjuk hozzá a cukrot és a vizet. Forraljuk fel, majd közepesen lassú tűzön főzzük egy óráig. A szirupot kétszer szűrjük át sajthálón keresztül egy nagy, vastagabb falú palackba és hagyjuk kihűlni, majd tároljuk hűtőben.
Díszítés: mentalevél és Fresno chilis görögdinnye.
Még több kevert italért csatlakozz a Koktél Blog Facebook-oldalához!