A bártendereknek jobb esetben nem csupán a vendégek szimpla kiszolgálása a feladata, hanem az arra nyitottaknak vagy a tanácstalanoknak útmutatást is kell nyújtaniuk. A Tales of the Cocktail néhány bártender segítségével összeszedte a legfontosabb szempontokat. Edukáció.

edukáció

Fotó: Tales of the Cocktail

 


 

KÉRDEZD MEG, HOGY MILYEN ÍZEKET SZERET

Az alapvető kérdéseket teszem fel. Szeretnél valami édeset? Vagy szeretnél valami Manhattan koktélhoz hasonlót? Esetleg valamit jégre töltve? Szeretnél bele gyümölcslevet vagy szódát?

Sharon Groff, Belvedere Inn, Lancaster 


 


TALÁLD KI, HOGY ÁLTALÁBAN MIT SZOKOTT INNI

Ha azt mondod, szereted a gint, akkor megkérdezem, hogyan szereted? Ha gin alapú kevert italt iszol, mit választasz? Ha jellemzően Martinit, akkor Dirty Martinit olívával? Esetleg Dry Martini kevés vermuttal? Vagy kicsivel több vermuttal? 

Chris Visic, Pinewood Social, Nashville


Azt szeretném megtudni, hogy milyen típusú bort vagy sört szoktál inni. Ha mondjuk a gyümölcsös söröket kedveled, akkor nyilván a gyümölcsös koktélokat fogod preferálni. Ha a szárazabb ízvilágú söröket vagy borokat szereted, akkor az ilyen típusú koktélok felé fogsz húzni.

Nick Campisano, Clever Koi, Phoenix


 

TUDD MEG, HOGY MIT NEM SZERET

Szereted a gyümölcsöt? Ha nem kedveled például az őszibarackot vagy a kókuszt, akkor ezt alapul véve már el lehet indulni egy adott irányba.

Sharon Groff, Belvedere Inn, Lancaster 


 

KOMMUNIKÁLJ

Bele kell másznom a fejedbe. Amikor odajössz hozzám, akkor még nem ismerlek, a báromat viszont igen, ezért kommunikálnunk kell.

Chris Visic, Pinewood Social, Nashville


 

CSINÁLD MEG, AMIT TUDSZ

Különösen nagy forgalom esetén igyekszem biztosra menni. Megpróbálok olyan összetevőkből dolgozni, amik népszerűek, könnyedek, gyümölcsösek. Ezen felül azért igyekszem olyan koktélt elkészíteni, ami nem kapható meg bárhol. Ha viszont valaki odajön hozzám és azt mondja, hogy szeretem a mezcalt és szeretem a fűszereket, akkor készítek valami merészet, ami nem való minden koktélfogyasztó számára.

Chris Visic, Pinewood Social, Nashville
 


 

Ha tetszett a poszt, akkor csatlakozz a Koktél Blog Facebook-oldalához!