A világhírű venezuelai Diplomático rummárka immár harmadik alkalommal szervezi meg rangos Diplomático World Tournament (DWT) nemzetközi versenyét, amelyhez idén első alkalommal – a WhiskyNet Kft. jóvoltából – hazánk is csatlakozott. A Diplomático megmérettetésen keresik Magyarország legjobb bártenderét, aki 2017 tavaszán méltó módon képviselheti hazánkat Venezuelában, a regionális döntő színhelyén.

diplomático diplomático world tournament whiskynet

 


A Diplomático World Tournament 2017 versenyére a jelentkezőknek el kellett készíteniük egy – Diplomático rumot is tartalmazó – koktélt, amelyről egy olyan rövid, vágás nélküli videót forgattak, amely kitért az elkészített ital összetevőire, a készítés technikájára, valamint arra, hogy mi inspirálta őket az ital elkészítésére.

A jelentkezőkből - a recept, a koktél megjelenése és a bartender prezentációja alapján - a Diplomático rum és a WhiskyNet által felkért nemzetközi, szakmai zsűri 12 bártendert juttatott tovább. Ők „versengenek” a hazai döntőn, ahol ismét elkészítik a nevezéskor leadott koktéljukat.


A Diplomático World Tournament versenyének menetrendje:

1. Diplomático World Tournament (DWT) – regisztrációs időszak, Budapest, időpont: 2016 őszén zajlott
2. Magyarországi döntő, Budapest, időpont: 2017. január 23. (a 12 legjobb versenyző a zsűri előtt ismét elkészíti a nevezéskor benyújtott koktélját).
3. Diplomático World Tournament (DWT) – regionális döntő, Venezuela, időpont: 2017 tavasza
4. Diplomático World Tournament (DWT) – nemzetközi nagydöntő 17 500 USD összdíjazással, London, időpont: 2017. június

Jegyvásárlás a budapesti döntőre és a kísérő előadásokra a WhiskyNet webshopjában.

Sajtóanyag alapján szerkesztette: Farkas Krisztián


 

Ha tetszett a poszt, akkor csatlakozz a Koktél Blog Facebook-oldalához!