Az újra támadó hideg miatt indokolt megismerkedni a britek egyik klasszikus forró italával, a Possettel.
Fotó: liquor.com
Összetevők 10-12 főre:
¼ csésze szerecsendió,
15 db szegfűbors,
1 teáskanálnyi szegfűszeg,
1 teáskanálnyi őrölt fahéj,
48 cl tejszín,
4 db tojás,
170 g cukor,
72 cl India Pale Ale sör,
24 cl Porter sör,
9 cl Strega likőr,
3 cl szegfűbors likőr,
3 cl Velvet Falernum likőr.
Elkészítés: helyezzük a szerecsendiót, a szegfűszeget, a szegfűborsot és a fahéjat egy sajtkendőbe és kössük össze konyhai kötöző cérnával. Egy Crock-Pot főzőedényben habverővel dolgozzuk össze a tejszínt és a tojást. Kezdjük el melegíteni, közben adjuk hozzá a cukrot és kevergessük addig, amíg fel nem oldódik, majd töltsük hozzá a söröket és a likőröket, valamint helyezzük bele a fűszeres tasakot. Addig melegítsük, amíg réteg nem képződik az ital tetején, amelyet aztán távolítsunk el. Szervírozzuk bögrében és reszeljünk szerecsendiót az ital tetejére.
Még több kevert italért csatlakozz a Koktél Blog Facebook-oldalához!