Idén folytatódott a 2014-ben elkezdődött Disznókő koktélverseny a Disznókő Pincészet és a Buddha-Bar Hotel Budapest szervezésében, amin ismét zsűritagként vehettem részt. A versenyt a Michelin-csillagos Costes Downtown vezető bártendere nyerte, aki az elődöntőben St. Heritage koktéljával, a döntőben pedig Drymatic koktéljával alkotott nagyon izgalmasat és abszolút megérdemelten utazhat a Bordeauxba, a Disznókő testvérbirtokaira. Íme a különleges összetevőket is tartalmazó, mégis rendkívül letisztult koktélok receptúrái.
Forray András a II. Disznókő koktélverseny döntőjében
ST. HERITAGE
Összetevők:
60 ml Disznókő késői szüret 2015 provanci fuszerkeverékkel infuzálva,
20 ml Tanqueray 10,
20 ml Ketel One vodka,
2,5 ml Becherovka.
Pohár: martinis.
Elkészítés: throwing.
Díszítés: citrom peel.
DRYMATIC
Összetevők:
80 ml Disznókő Furmint 2016,
3 csipet kapor,
10 ml Alain Milliat Passion Fruit Juice,
15 ml cukorszirup,
20 ml Don Julio Tequila,
40 ml Fever-Tree Aromatic Tonic Water.
Pohár: coupé.
Elkészítés: throwing.
Díszítés: grapefruit peel.
Ha tetszett a poszt, akkor csatlakozz a Koktél Bloghoz a Facebookon és az Instagramon!