Bárki lehet amatőr pálinkakóstoló, aki részt vesz a Pálinka Nemzeti Tanács ingyenes tanfolyamán, az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállításon és Vásáron. A kurzus célja, hogy a résztvevők meg tudják különböztetni a pálinkahibákat és felismerjék a kiváló minőséget.

omék pálinka

 

A rövid tanfolyamot a tanács kóstolómesterei tartják, akik egy érzékszervi teszttel egybekötve magyarázzák el a jelenlévőknek a pálinkák közötti különbségeket. A résztvevők arany, ezüst és bronz minősítésű termékeket is összehasonlíthatnak a vakkóstolás során.

A kóstolókurzus szeptember 20. és 24. között minden nap 14:00-kor kezdődik, ami után 14:30-kor egy-egy díjnyertes pálinka is bemutatkozik. Meg lehet kóstolni például a 2014-es és a 2015-ös év legjobb pálinkáját, 2016 legeredményesebb pálinkafőzdéjének Piros Vilmosát, és az idei év ország pálinkájának választott Konkordi-Izabella szőlő pálinkát is.

PROGRAM

Szerda:
14:00 – Pálinkahibák és szépségek – Kóstolókurzus
14:30 – Kóstolás: Villányi Pálinka: Magyarbólyi Pálinkafőzde - Villányi Válogatott Vörös Törkölypálinka (2017-ben Legjobb 10 000 palack feletti tétel díjas terméke a Pálinka Országkóstoló és az Országos Pálinka és Törkölypálinka verseny)

Csütörtök:
14.00 – Pálinkahibák és szépségek – Kóstolókurzus
14:30 – Kóstolás: 1 Csepp Pálinka: Zenit szőlő – Kései meggy 2013 (2015-ben Magyarország legjobb pálinkája díj a Pálinka Országkóstoló és az Országos Pálinka és Törkölypálinka versenyen)

Péntek:
14:00 – Pálinkahibák és szépségek – Kóstolókurzus
14:30 – Kóstolás: Mályinkai Pálinkafőzde: Konkordi-Izabella szőlő pálinka (2017-ben Magyarország legjobb pálinkája díj a Pálinka Országkóstoló és az Országos Pálinka és Törkölypálinka versenyen)

Szombat:
14:00 – Pálinkahibák és szépségek – Kóstolókurzus
14:30 – Kóstolás: Szicsek Pálinkafőzde: Fekete ribizli (2014-ben Magyarország legjobb pálinkája díj a a Pálinka Országkóstoló és az Országos Pálinka és Törkölypálinka versenyen)

Vasárnap:
14:00 – Pálinkahibák és szépségek – Kóstolókurzus
14:30 – Kóstolás: Árpád Pálinka: Piros Vilmos (2016-ban Magyarország legjobb pálinkája díj és Legeredményesebb pálinkafőzde díj a Pálinka Országkóstoló és az Országos Pálinka és Törkölypálinka versenyen)

Sajtóanyag alapján szerkesztette: Farkas Krisztián

Ha tetszett a poszt, akkor csatlakozz a Koktél Bloghoz a Facebookon és az Instagramon!