A Moët & Chandon fogadást adott márkanagykövetének tiszteletére Párizsban, ahol Roger Federer karrierének 20. évfodulóját ünnepelték. A helyszín a sztárséf Yannick Alléno Pavillon Ledoyen éttermének kertje volt, ahol a francia champagne-ház leleplezte az exkluzív 'Greatness Since 1998' különkiadást. Mindössze húsz példány érhető el a teniszlegenda szignóját viselő méretes palackból, amellyel nagykövetük jótékony célját támogatják.

moet et chandon champagne pezsgő roger federer

 

A fogadáson Stefan Edberg és Tommy Haas teniszbajnokok mellett a jéghokis Henrik Lundgvist, a rögbisztár Dan Carter, Virgil Abloh stílusikon és Giampaolo Sgura divatfotós is koccintottak Federer két, elképesztő sikerekkel teli évtizedére. A kiválóság, elegancia és nagylelkűség jegyében a poharakba a Moët & Chandon Grand Vintage Collection 1998-as évjárata került, azé az évé, amikor Federer először versenyzett.

A ház a párizsi partin mutatta be a bajnoknak dedikált különkiadást, amely magnum (1,5 literes) méretben készült és a Federer teniszütőjét idéző bőrszalagok borítják. A 'Greatness Since 1998’ különlegessége, hogy a pezsgő évjárata fémjelzi a versenyző első évét a teniszben. Exkluzivitását az adja, hogy Federer kézzel hímzett kézjegye és egy második felirat is felkerült a palackra: “Az álmok igenis valóra válnak”. A teniszsztár ugyanis ezekkel a szavakkal kommentálta, amikor februárban újra világelső lett a ranglistán. 

A ritka ereklyéből összesen 20, számozott példány érhető el, ára 19 998 Euro. A Moët & Chandon Federer aktív társadalmi szerepvállalását támogatva a teljes bevételt jótékony célra ajánlotta a Roger Federer Foundationnek. A teniszcsillag alapítványa a hátrányos helyzetű fiatalok oktatását segíti hat dél-afrikai országban és Svájcban. Idén azt a célt tűzték ki, hogy egymillió gyermek helyzetén szeretnének javítani a tanuláson keresztül, ebben a küldetésben a champagne-ház hozzájárulása is támogatja majd őket.

A champagne-ház, amely fennállása óta, 275 éve ünnepli a sikereket, még 2012-ben választotta márkanagykövetévé Roger Federert, mint a sikerek és stílus megtestesítője. 

moet et chandon champagne pezsgő roger federer

A Grand Vintage minden esetben egy adott év legígéretesebb boraiból készül, hogy leginkább tükrözze az évjárat sajátosságait. Az 1998-as kiadásban a szőlőfajták aránya 40% chardonnay, 35% pinot noir és 25% pinot meunier volt, a pezsgőt száraz, brut stílusban készítették el és 18 éven át érlelték. Ahogy pincemesterük, Benoît Gouez jellemezte: “klasszikus, karcsú és precíz”. Komplexitását kandírozott körte, fehérhúsú barack és narancs, ásványos és virágos jegyek, mint a jázmin vagy a hárstea aromái adják meg. Elegánsan érett champagne, amely ezúttal is tökéletesen illett az alkalomhoz.  

Sajtóanyag alapján szerkesztette: Farkas Krisztián @ Koktél Blog

Ha tetszett a poszt, akkor csatlakozz a Koktél Bloghoz a Facebookon és az Instagramon!