Pálinkából koktélt készíteni nem a legegyszerűbb műfaj, ennek megfelelően kevés értékelhető megfejtés szokott készülni a témában. A karcos, alkoholhangsúlyos tételekkel ellentétben a letisztult, gyümölcsös verziókkal azért könnyebb dolga van a bartendereknek, például nemrég egy mindössze két éve működő kézműves pálinkaház, a TRiSPiRiT bemutatóján jártam a Brody Studiosban, ahol abszolút pozitív példákkal találkoztam. A pálinkákkal kapcsolatban sokszor az a gondom, hogy már azt is nehezen lehet megállapítani, milyen gyümölcsből készült. Na, ez nincs így a Kókány Tamás vezette TRiSPiRiT tételeivel, mondjuk a gönci kajszibarackból vagy a fertődi málnából konkrétan kiugrik a gyümölcs. Dez O'Connell pedig remek koktélokat készített a pogácsa barack, a stanley szilva és a cabernet sauvignon pálinkákból, olyan nagy művésznőknek dedikálva, mint Hajmássy Ilona, Hedy Lamarr és Karády Katalin.

TRiSPiRiT pálinkasor: tokaji sárgamuskotály aszú, cabernet sauvignon, pogácsa barack, piros vilmoskörte, gönci kajszibarack, fertődi málna

 


Ilona: Trispirit pogácsa barackpálinka, Cointreau, citromlé, narancslekvár, cukorszirup, narancs bitter, teapot bitter

Hedy: Trispirit stanley szilvapálinka, rooibos, céklalé, almalé, limelé, cukorszirup, narancs bitter

Katalin: Trispirit cabernet sauvignon pálina, Cynar, Aperol

Dez O'Connell és Kókány Tamás

Fotók: Koktél Blog