November 25-én rendezik meg az idei második A Tea Napja eseményt, melynek ismét az Erzsébet téri Akvárium Klub ad otthont. Az egész napos rendezvény célja, hogy a hazai fogyasztókkal és a szakma szélesebb körével megismertessék a már itthon is elérhető csúcsminőségű teákat és azok forgalmazóit, így az ünnepek előtt megint alkalom nyílik a világ legjobb termőhelyeiről származó kínai, japán, nepáli, ceyloni és indiai teák felfedezésére és korlátlan kóstolgatására. 

tea a tea napja

 

Bár a világ egyik legkeresettebb és legizgalmasabb árucikke a tea, a fogyasztók többségéhez az alacsonyabb minőségű, filteres tömegtermékek jutnak el, pedig itthon már típusok és származási helyek alapján is van miből választani. Pár ismert, magas színvonalú kereskedelmi márka mellett olyan kereskedők és teaházak is megjelennek a vasárnapi programon, akik közvetlenül Ázsiából vásárolják meg szortimentjüket. A kiállítók bemutatják a tea rendkívül sokszínű és ízgazdag világát, valamint azt, hogy milyen különbségek vannak minőségben, feldolgozásban és fogyasztási szokásokban. 

Vasárnap délelőtt tizenegy órától este hétig rengeteget lehet tanulni a teákról, hiszen a kiállítói standok mellett számos előadással és bemutatóval is készülnek a szervezők. Szó lesz a termőterület jelentőségéről, a tea kémiájáról és szervezetünkre gyakorolt jótékony hatásairól, lesz japán teaművészeti bemutató, megismerhetjük az ősi puer teák világát, hallhatunk arról, milyen kalandos módon szerveződnek utazások és kapcsolatépítések azért, hogy a legjobb teák jussanak el hazánkba is és megismerhetjük a nemrég indult Magyar Teaprojektet.    

A standokon is izgalmas programokra számíthatunk a professzionális matcha készítéstől kezdve a tai chi bemutatón át a tea+csokoládé kóstolásig. Az angol stílusú teázás kedvelőit nagyszerű teák és teás készletek, kiegészítők fogadják, de A Tea Napja igazán megfelelő helyszín az ünnepi ajándékok megvásárlására is. Magyarországon is egyre több a teaínyenc, viszont a rendezvény mindazok számára is különleges lehet, akik a borok vagy a kávék iránti érdeklődésük mellett most nyitnának a teák kifinomult, ízgazdag világa felé. 

tea a tea napja

PROGRAMOK

12:00 - 13:00: Hogyan teremtjük meg a kapcsolatot a teáink készítői és a tea szerelmesei között - Utazásaink története 
Előadó: Nagy Balázs - Teavolution Tea Room&Shop

13:00 - 14:00: Teamester és terroir - mit mutatnak meg az egyes teatípusok, mi a tea "filozófiája"
Előadó: Nemes Gábor - 1000Tea

14:00 - 15:00: A tea kémiája - miért s hogyan hat a tea a szervezetünkre 
Előadó: Tardy Tamás - Levél Teaház

15:00 - 16:00: Chado, a japán teaművészet - kóstolóval egybekötött előadás 
Előadó: Rajzó-Kontor Kornélia - Magyarországi Japán Tea Egyesület 

16:00 - 17:00: Az ősi tea - bevezetés a kínai sheng puerek világába 
Előadó: Tálos Gábor – ZHAO ZHOU vad teái

17:00 - 18:00: Magyar Teaprojekt 
Előadó: Varga Marianna - teanagykövet, a projekt hazai vezetője
    

KIÁLLÍTÓK

1000 Tea
Big Ben Teaház - D&B
Darlington
Demmers Teahouse
Dilmah Tea
Levél Teaház
Or Tea?
Magyar Teaprojekt
Teavolution Tea Room&Shop
ZHAO ZHOU vad teái
Ye Tealeaves

A TEA NAPJA

Időpont: 2018. november 25., 11:00 - 19:00
Helyszín: Akvárium Klub, 1051 Budapest, Erzsébet tér

További részletek a Facebook eventben 

Sajtóanyag alapján szerkesztette: Farkas Krisztián