A múltkor már szó volt az új Star of Bombay bemutatójáról és az első szuperprémium ginből készült koktélokról a héten egy országos Bombay rendezvénysorozat veszi kezdetét, sok-sok koktéllal és meglepetésekkel. A több fővárosi és vidéki vendéglátóhelyen induló kampány első időpontja július 29-én, most pénteken lesz. A helyszíneken külön ezekre az alkalmakra, saját dedikált bartenderek állnak a Bombay fogyasztók rendelkezésére, így soron kívül juthatnak koktéljaikhoz (az ízelítőt lásd lent), egyúttal pedig beléphetnek az elkülönített Bombay VIP-részlegbe. A helyszínektől függően további extra meglepetésekre is számíthatunk!

bombay sapphire star of bombay gin bombay weekend

 

A Bombay gin sztorija egyébként egészen 1761-ig nyúlik vissza, ekkor született meg a Bombay Original, ami még nélkülözte a jellegzetes emblémákat és a mostani Bombay Sapphire tíz fűszeréhez képest csupán nyolcat tartalmazott. Viktória brit királynő arcképe és Mary Pickford színésznő 182 karátos Star of Bombay Sapphire ékköve csak az 1950-es években került az üvegre, a zafír ihlette ikonikus kék üveg és a ma ismert ízvilág viszont 1987-re alakult ki: a boróka, a citromhéj, a koriander, a nősziromgyökér, az angyalgyökér, a mandula, az édesgyökér és a cassia-kéreg kiegészült a kubebaborssal és a malagétaborssal, így sokkal nagyobb balansz jött létre. A felhasznált fűszereket egyébiránt nem főzik bele közvetlenül a gabonapárlatba, hanem a desztillálás során létrejött gőzt a fűszereket tartalmazó, perforált rézkosáron engedik át, ami egy letisztult, könnyen keverhető gint eredményez. A vadiúj Star of Bombay a fentiekhez képest viszont már magasabb alkoholtartalmat, plusz fűszereket és lassabb lepárlást hozott, ennek a részleteiről itt lehet olvasni. 


 

BOMBAY COLLINS

bombay sapphire star of bombay gin bombay weekend

Összetevők:
5 cl Bombay Sapphire,
½  citrom leve,
2 teáskanálnyi cukor,
kb. 1 dl szóda.

Pohár: long drinkes.

Elkészítés: A citromlevet és a cukrot keverjük addig a long drinkes pohárban, míg a cukor teljesen fel nem olvad. Ezután tegyük tele a poharat koktéljéggel, töltsük rá a Bombay Sapphire gint, és húzzuk fel szódával.
Díszítés: 1 cikk citrom.


 


 BOMBAY SAPPHIRE & TONIC

bombay sapphire star of bombay gin bombay weekend
Összetevők:
5 cl Bombay Sapphire,
1 cikk lime,
kb. 10 cl prémium tonik.

Pohár: long drinkes.

Elkészítés: töltsük egy koktéljéggel teli long drinkes pohárba a gint és húzzuk fel tonikkal. Facsarjuk a lime levét az italba, majd dobjuk bele.

BOMBAY WEEKEND

Időpont: 2016. július 29.

A résztvevő helyek listája:

Budapest:
Hellobabybar,
A38
Raqpart
Pontoon
Mazel Tov
Extra Budapest
360 Bar
BRKLYN
Klikk Bistrobar

Veszprém:
 Marica.

Mosonmagyaróvár: 
Várkert

Debrecen: 
Maszek.
 


 

Ha tetszett a poszt, akkor csatlakozz a Koktél Blog Facebook-oldalához!