A Belvedere vodka nemrég egy izgalmas receptúrával állt elő a facebookon, amelyet mindjárt fel is dobtam egy kis saját készítésű fahéjas-mézes sziruppal és az összetevők arányain is módosítottam valamelyest. Blush Crush twist.

ÖSSZETEVŐK:
40 ml vodka
20 ml frissen facsart pink grapefruitlé
10 ml frissen facsart citromlé
30 ml házi készítésű fahéjas-mézes szirup*

POHÁR:
Old fashioned.

ELKÉSZÍTÉSE:
Az összetevőket shakerben koktéljéggel együtt rázzuk össze és duplaszűréssel töltsük egy zúzott jéggel teli old fashioned pohárba.

DÍSZÍTÉS:
Pink grapefruit cikk, fahéjrúd és őrölt fahéj.



*Fahéjas-mézes szirup készítése: ha már nekifogunk, akkor érdemes egy picit nagyobb adagot csinálni, így minimum 3 dl vizet, 3 evőkanálnyi akácmézet és 3 rúd fahéjt (az egyik rudat az erősebb hatás érdekében össze is törhetjük, a többit viszont felhasználhatjuk díszítésnek is) lassú tűzön melegítsünk össze kb. 20 percig (közben kavargassuk), majd hagyjuk kihűlni és szűrjük le. Az arányok betartásával persze bármekkora mennyiség készíthető. A mézet természetesen kicserélhetjük fehér cukorra is, de a fahéj és a méz szépen illenek egymáshoz, ráadásul egészségesebb kombót is alkotnak.



Még több kevert italért csatlakozz a Koktél Blog Facebook-oldalához!