A szlovák születésű, de félig magyar származású bartender, aki a Koktél Blog által már többször kipróbált és a hazánkban is egyre népszerűbb japán Nikka whiskyk márkanagykövete (Nikka Brand Ambassador) és egyben az Analog Bartending Institute alapítója. Stan Vadrna hamarosan Magyarországra látogat. 



Napjaink egyik legismertebb bartendere a japán koktélkészítési technikákról elhíresült Kazuo Uyeda tanítványaként sajátította el a szakmát. Vadrna igen erős alapokat kapott, hiszen mentorához fűződik a híres Cocktail Techniques c. szakirodalom és a nívósnak számító Imbibe Magazine is beválasztotta az elmúlt évszázad 25 legjelentősebb kevert italokkal foglalkozó szaktekintélye közé. A japán bartendinget mélyen elsajátító Stan tehát nem érdemtelenül lett a Nikka nagykövete, aki egyébként az ún. Ichi-go Ichi-e filozófia szerint dolgozik a pult mögött, ami leginkább talán a Carpe diem életérzéshez hasonlítható. Erről bővebben az alábbi videó segítségével lehet tájékozódni:



Mindezek után valószínűleg senki sem maradt érdektelen Stan Vadrna munkásságával kapcsolatban, szóval a London Academy of Bartenders  és a WhiskyNet szervezésében találkozzunk február 17-én 13 órakor a Trafiqban egy előadás erejéig és 20 órától a Boutiq’Barban, ahol Vadrna a pult mögé is beáll. Már csak azért is, mert a nap másik főszereplője lesz a Nikka Coffey-féle lepárlóoszloppal desztillált single grain, azaz egy lepárlóüzemben készült háziasítatlan gabonawhiskyje (amelyről korábban már szó esett a Koktél Blogon ebben a posztban).  

Az eseményről bővebben itt lehet tájékozódni.



Ha tetszett a poszt, akkor csatlakozz a Koktél Blog Facebook-oldalához!