Minden bizonnyal az oroszos sorozat legférfiasabb tagja. A Vodkatini kemény összetevőit sherryvel lazíthatnánk (a spanyol likőrbor nem összekeverendő a cherry brandyként ismert cseresznyelikőrrel), de a kellő porzás kedvéért ebből is a száraz verziót kell alkalmazni a Sovietnél. Ízlés kérdése, de az ürömfű miatt rendkívül domináns vermouth alapjában véve nem mondható finomnak, a kevert italokon is rendkívül zavaró módon el tud hatalmasodni. Egyedül a koktélok királyában, a Martiniben bocsátható meg a jelenléte.

ÖSSZETEVŐK:
4,5 cl vodka
1,5 cl dry vermouth
1,5 cl dry sherry
Opcionálisan 1 dash limelé hozzáadásával is szervírozható.

ELKÉSZÍTÉSE:
Az összetevőket koktéljéggel teli old fashioned pohárba töltjük, majd bárkanállal megkeverjük. Keverőpohárban is készíthetjük, Y pohárba szűrve (lásd a fenti fotót).



Még több kevert italért csatlakozz a Koktél Blog Facebook-oldalához!