Az Angliában dolgozó bártender, Csatlós Máté múltkori előadásán kóstoltam először Pegu Clubot, mégpedig egy remek Bols Green Tea likőrös változatban. Így jött az ötlet, hogy kicsit utánanézzek az eredeti változatnak. Száraz, kesernyés klasszikus a 20. század első feléből.

Fotó: ardentspirits.com



A Pegu Club receptúrája elsőként Harry Craddock 1930-as Savoy Cocktail Book c. szerzeményében jelent meg, nevét pedig az 1880-as években épült burmai Pegu Clubról kapta. A gin alapú ital a lime és a bitterek mellett narancslikőrt tartalmaz, amely alaphelyzetben orange curaçaót jelentett, de manapság triple secet is használnak helyette. A különbség: előbbi holland találmány és rum vagy brandy alapú (nevét a holland fennhatóságú Curaçao-szigetről kapta, ahol a likőrhöz használt Laraha narancs terem), utóbbi francia eredetű, kevésbé édes (erre utal a sec, azaz a száraz kifejezés), illetve semleges szesz a bázisa.



ÖSSZETEVŐK:
60 ml gin,
25 ml orange curaçao,
15 ml frissen facsart limelé,
1 öntet orange bitters,
1 öntet Angostura bitters.

POHÁR:
Martinis vagy coupé.

ELKÉSZÍTÉSE:
Az összetevőket koktéljéggel együtt rázzuk össze shakerben és szűrjük egy előhűtött martinis vagy coupé pohárba.

DÍSZÍTÉSE:
Opcionálisan limespirál vagy limecikk.



Még több kevert italért csatlakozz a Koktél Blog Facebook-oldalához!