Ma már a modern bárkultúra szerves részét képezi – a klasszikus Bloody Mary vonalon túl is – a zöldségek és fűszerek használata, amelyekkel egészen új távlatokat lehet nyitni az italok íz- és illatvilágában. A kaliforniai Willie Jane étterem receptúrája például egyszerű és könnyen beszerezhető összetevőkből áll, de mindeközben nagyon különleges, virágosan fűszeres és frissítően zöld élményt képes adni. Egyedül a rettenetes uborkaszelet-kakukkfű kombót cseréltem le a pohár szélén egy szebb, minimalista díszítésre az eredeti alkotáshoz képest, illetve egy picit emeltem az alapszesz mennyiségén a még jobb balansz kedvéért. Floral.
Fotó: Koktél Blog
ÖSSZETEVŐK:
50 ml vodka,
25 ml frissen facsart limelé,
25 ml cukorszirup (víz és cukor aránya 1:1),
1 szál rozmaring,
2 szál kakukkfű,
2 szelet kígyóuborka.
POHÁR:
Coupé vagy martinis.
ELKÉSZÍTÉSE:
Töltsük a cukorszirupot és a zöldcitrom levét egy keverőpohárba, adjuk hozzá a rozmaringot, a kakukkfüvet, valamint az uborkát. Muddlerrel (törőfával) nyomkodjuk meg, töltsük rá a vodkát, majd koktéljéggel együtt rázzuk össze shakerben és duplaszűréssel töltsük egy előhűtött coupé vagy martinis pohárba.
DÍSZÍTÉSE:
Rozmaring.
Még több kevert italért csatlakozz a Koktél Blog Facebook-oldalához!